Bernát, Felícia
13 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Thüringer Barbara

barb

Válasz a végső kérdésre:42

De mi volt a kérdés?6x9

Levették a világörökségi státuszra javasolt listáról az Óbudai-szigetet Levették a világörökségi státuszra javasolt listáról az Óbudai-szigetet

A Római Birodalom határai nevű pályázatból indoklás nélkül vette ki a kormány.

4 órája

Bekakálna, ha az zajlana maga körül, ami körülöttem Bekakálna, ha az zajlana maga körül, ami körülöttem

Válaszolta Szlovákia volt kormányfője egy újságírónak, aki a testőrségéről merte kérdezni.

5 órája

Nyelvi diákhitelt hirdetett meg a kormány Nyelvi diákhitelt hirdetett meg a kormány

Félmillió forintot lehet felvenni. Ha egy éven belül leteszi a diák nyelvvizsgát, 0 százalék lesz a kamat.

6 órája

A Duna-Ipoly Nemzeti Park bekamerázott rétisas fészkében március közepén kelt ki két fióka, akik az elmúlt két hónapban elég nagyot nőttek. Most már majdnem akkorák, mint a szüleik:

A két fióka egyébként Ottó tavalyi fészkébe született. Tudják, ő volt az a fióka, akit ki kellett menekíteni a fészekből, miután az apja eltűnt, az anyja pedig egy fiatal hím zavarása miatt nem folytatta az etetését. Ottó sorsa végül jól végződött, az állatkertben felerősítették, majd pótcsaládot találtak neki, akik sajátjukként felnevelték.

A mostani két fiókának reméljük háborítatlan lesz a felcseperedése. Ezen a linken lehet őket megsasolni:

David Lau, Izrael askenázi főrabbija kiborult, hogy az Eurovíziós Dalfesztivál szombati döntőjének időpontja - itthon 21, ott 22 órakor - miatt az ott dolgozók meg fogják sérteni a szombati pihenés szentségét, ráadásul az egész világ szeme láttára. De, hogy kiköszörülje a csorbát, megkérte a vallásos zsidókat, hogy pénteken 10 perccel korábban, szombaton pedig 10 perccel tovább tartsák a sabbatot, hogy az ott dolgozók helyett is leróják a kötelező pihenést.

Hogy a szabályok rugalmasan kezelése nem túl rendkívüli a vallásos zsidóknál, arra bizonyíték az eruv létezése, amiről itt írtunk bővebben.

6wqnq9PiFeVbKeD4s

Kijöttek az új utónevek, köztük olyan csodákkal, mint a

Terenc, Lóisz, Pippa, Dárkó, Csemen vagy Nazli.

Bezzeg Dániel András csodás gyerekkönyv sorozatából Zödönt nem fogadta el az utónévbizottság. Márpedig Zödön létezik és punktum: