Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

Thüringer Barbara

barb

újságíró Politika

Válasz a végső kérdésre:42

De mi volt a kérdés?6x9

Drámai események után ki kellett menteni a rétisasfiókát a fészekből Drámai események után ki kellett menteni a rétisasfiókát a fészekből

Ezrek figyelték a nemzeti park bekamerázott fészkét az elmúlt hetekben, de aztán nem várt fordulatot vett a cukiságként indult közvetítés.

4 órája

Húsvétra megérkezik a tavasz Húsvétra megérkezik a tavasz

Az Időkép szerint akár a 20 fokot is átléphetjük.

7 órája

Háromnapos dzsesszünnepen lép fel Nicholas Payton és Lizz Wright Budapesten Háromnapos dzsesszünnepen lép fel Nicholas Payton és Lizz Wright Budapesten

Április első hétvégéjén érdemes lesz beköltözni a MOMKultba. Jön James Blood Ulmer is.

7 órája

A Pintér Galéria aukciósháza harminc, a Pető András Kar (PAK) Konduktív Gyakorló Általános Iskola tanulói által festett képet bocsájtott online árverésre. A gyerekek alkotásaira március 28-ig lehet licitálni. A befolyó összegből az iskolában folyó művészeti tehetséggondozási programot támogatják, a többi között tervezik egy speciális zeneszoba létesítését, és az év közbeni képzőművészeti foglalkozások folytatását.

A galériában látható minden festmény, minden teljesítmény mögött egy küzdő gyermek és konduktorok összehangolt munkája áll. Aminek például ilyen csodás végeredménye van:

20180331 74005-13499

További képekért kattintson ide, és ha teheti, vásároljon. A képek kikiáltási ára 20-40 ezer forintról indul.

Még egy hétig, március 31-ig jelentkezhetnek a külképviseleti névjegyzékbe azok a választójoggal rendelkező magyar állampolgárok, akik az áprilisi országgyűlési választás napján nem tartózkodnak Magyarországon, írja az MTI. Eddig több mint 42 ezren jelentkeztek, kétszer annyian, mint négy éve.

Április 8-án 118 külképviseleten lehet szavazni, az NVI szombat reggeli adatai szerint eddig a legtöbben, 6872-en Londonban voksolnának, Münchenben 3493-an, Stuttgartban 2588-an, Hágában 1834-en, Bernben 1819-en, Berlinben 1751-en, Beregszászon 1647-en, Brüsszelben 1624-en. Düsseldorfban 1274-en, Bécsben 1371-en, Csíkszeredán 1205-en, Manchesterben 1102-en, Párizsban 998-an, Dublinban 953-an, Koppenhágában 900-an, New Yorkban 810-en, az újonnan megnyitott edinburghi külképviseleten 787-en, és Stockholmban 739-en jelezték szavazási szándékukat.

jogszerűtlenül bezáratott, majd fél évvel később újra kinyitó Auróra nevű szórakozóhely újra beszállt a politikacsinálásba. Szerveződj! címmel hívja össze azokat, akik kormányváltást szeretnének. Március 29-én este szeretnék összehozni a tenni akaró tömeget a futó és alakuló kezdeményezésekkel, aktivistákat toboroznak, egyszerű eszközöket adnak azoknak, akik készek cselekedni. Az eseményen ott lesz a Nyomtassteis, a Közös Ország Mozgalom és az Operation Dzsumandzsi is.

Szervezzünk látványos akciókat és nagy elérésű mozgósító kampányokat, gyere el, ha csatlakoznál, hozd el az ötleteidet!

- írják az esemény Facebook-oldalán.