Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Thüringer Barbara

barb

Válasz a végső kérdésre:42

De mi volt a kérdés?6x9

Patkányszámlálót indított a Párbeszéd Patkányszámlálót indított a Párbeszéd

Elszaporodtak a patkányok Budapesten, miután szolgáltatót váltott a főváros.

49 perce

Klimkin: Kijev nem akarja asszimilálni a kárpátaljai magyarokat

Az urkán külügyminiszter szerint nem tudják blokkolni a nacionalista oldalt, ami több száz kettős állampolgár adatait tette közzé.

50 perce

KDNP: A hajléktalanokat érintő módosítás célja a gondoskodás

Juhász Hajnalka szerint segíteni, nem pedig büntetni szeretnék a hajléktalanokat.

1 órája

Bezárt a Valyó, Budapest legjobb szabadtéri permanens fesztiválja, és ez igencsak megviselheti az emberek lelkét. Főleg, ha az utolsó napokon a jókedvük mellett mondjuk a pénztárcájukat is elvesztették.

A kaliforniai Sacramentóban vadnyugati módszerrel mentettek ki egy szarvast a vízből a tűzoltók. Lasszóval célozták meg, majd kihúzták a partra az agancsánál fogva. 

Mondjuk, nem túl szép látvány, ahogy az agancsánál fogva felhúzzák a betonon a partra, de valószínűleg nem volt kéznél ennél állatbarátabb technika.

Mi is többször megírtuk, hogy hétfőtől szabálysértést követ el az, aki életvitelszerűen az utcán él. A hatóságok, ha háromszor felszólították, és még mindig nem vonult be szállóra, akkor eljárást indíthatnak ellene, közérdekű munkára kötelezhetik, ha pedig nem vállalja, akkor akár elzárással is büntethetik. Több civilszervezet úgy tudja, hogy a rendőrség már hétfőtől érvényt szeretne szerezni ennek az új rendelkezésnek, ezért razziák várhatóak.

A hajléktalanok többsége azonban feltehetően mit sem tud erről.

Ahogy már oly sokszor, most is a Budapest Bike Maffia sietett a segítségükre: készítettek egy paragrafusok nélküli, közérthető tájékoztatót nekik, amiben a törvényi rendelkezéseken kívül az is szerepel, hogy hol találnak szállókat, melegedőket, ételt és ruhát. A BBM mától az önkénteseivel együtt elkezdi szétszórni ezt a tájékoztatót a hajléktalanok között, azonban mivel csak Budapesten legalább tízezren vannak, nem tudnak eljutni mindenkihez.

A BBM ezért azt kéri, hogy

töltsd le innen a tájékoztatót, nyomtasd ki, tűzd össze a lapokat, és pár jó szó, vagy ha teheted, akkor egy szendvics, csoki kíséretében add  oda a közeledben élő hajléktalanoknak.