Béla
8 °C
15 °C

Tóth-Szenesi Attila

tsza

Hány éve dolgozik az Indexnél?15

Van álbajusza?Nincs

Három érdekes tény a hatos lottóról – plusz a nyerőszámok Három érdekes tény a hatos lottóról – plusz a nyerőszámok

No meg a nyeremények.

2018. december 16. 17:39

Nincs másik tervem, az Indexet kell jól csinálni Nincs másik tervem, az Indexet kell jól csinálni

Az Index főszerkesztője, Tóth-Szenesi Attila beszél az Index elmúlt 16 évéről, és arról, hogy ellenzéki vagy független-e az újság.

2018. október 16. 14:26

Új útra lép az Index Új útra lép az Index

Függetlenek vagyunk, de ahhoz, hogy ez így is maradjon, az önök segítségére is szükségünk van.

2018. október 1. 11:47

Íme, az SZDSZ utolsó székháza, az óbudai Tímár utcai földszintes panel. Itt múlt ki a párt a 2010-es országgyűlési választás után, de a szabad madaras logó még mindig látszik. Már-már műemléki védettséget is kaphatna a harminc évvel ezelőtt alapított párt táblája, ami talán az utolsó nyoma az egykori liberális pártnak.

Tavalyi hír szerint a 890 négyzetméteres ingatlan 98,6 millió forintért eladó.

A hétvégén lőttem az alábbi fotót Pósteleken, a Mókus csárdában. Nem is nagyon fűznék hozzá semmit, a témával elég sokat foglalkoztunk, itt lehet szemezgetni.

Póstelekről még annyit, hogy van ott egy csodás kastélytorzó, az egykori Széchenyi-Wenckheim kastély, amit 1909-ben adtak át, és 1945-ben le is romboltak, illetve széthordtak. Mindent vittek, ami mozdítható, miután 1944 őszén a grófi család az USA-ba emigrált. A kastélyról bővebben itt olvashat, a kastélyt övező kertet pár éve helyreállították, remek kirándulóterep Békéscsaba és Gyula között, és most vissza a Mókus csárdához: egykor ebből az épületből igazgatták a birtokot, és ennek a teraszára nem tanácsos most kiülni. Igény pedig lett volna rá, amikor ott jártunk, bőven 20 fok fölött volt a hőmérséklet.

Sirák András nyugdíjas mentőorvos, családorvos, egyetemi oktató, Velence fideszes alpolgármestere. A feol.hu közölt vele egy érdekes interjút két és fél éve, amiből kiderül, hogy

  • mindig is orvos akart lenni;
  • a jó családorvos szerinte olyan, mint egy unokatestvér, akit szeretünk, de nem találkozunk vele minden nap;
  • nem vették fel elsőre orvosi egyetemre, így mentőápoló volt egy évig, a mentőzés szenvedélye azóta is megmaradt;
  • többször mentett életet, egyszer a Hair közben a Sóstói stadionban.

De most nem ez az érdekes, hanem az, hogy Sirák doktor most ünnepelte hetvenedik születésnapját. Ennek alkalmából szolgálatban lévő mentőegységét behívták a központba, ahol nem mindennapi meglepetés várta.

Meglepték a 70 éves mentőorvost