Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tóth-Szenesi Attila

tsza

Hány éve dolgozik az Indexnél?15

Van álbajusza?Nincs

Nincs másik tervem, az Indexet kell jól csinálni Nincs másik tervem, az Indexet kell jól csinálni

Az Index főszerkesztője, Tóth-Szenesi Attila beszél az Index elmúlt 16 évéről, és arról, hogy ellenzéki vagy független-e az újság.

7 órája

Új útra lép az Index Új útra lép az Index

Függetlenek vagyunk, de ahhoz, hogy ez így is maradjon, az önök segítségére is szükségünk van.

október 1. 11:47

Index Remains Unchanged Index Remains Unchanged

We will let you know if that changes. As loud as we can.

szeptember 18. 18:23

Vagy bárhol a világon. Ráadásul az Anna Frank Múzeum közvetlen közelében.

Anna Frank egy zsidó származású Hollandiába menekült német lány volt, aki naplót vezetett a megszállt országban, ezzel vált világhírűvé. 1944 augusztusában hurcolták el Amszterdamból. A bergen-belseni koncentrációs táborban halt meg.

Roberto, a pékség tulajdonosa a fenti tényekkel valószínűleg nem egészen volt tisztában. Vagy ha tisztában is volt, pillanatnyilag jó ötletnek tűnt neki megnyitni az Anna Frank pékséget.

Azóta visszakozott, a kávézót átnevezte, és kijelentette: senkit sem akart megbántani.

Hétfőn írtuk meg, hogy szeptembertől a nemzeti identitástudat erősítése és a keresztény kultúra megismertetése is hangsúlyosabb feladata lesz a magyar óvodáknak.

Nem tudjuk még, hogy a gyakorlatban ez hogyan fog kinézni, mindenesetre 1932 augusztusából találtunk erre egy igazán szép, bár nem feltétlenül követendő példát.

"Hogyha csonka ország ismét ily nagy lenne, Bácska, Bánát, Felvidék mind nekünk teremne. Akkor tapsolnánk is, akkor táncolnánk is, minden magyar gyermek megforgatná párját" – énekelték a korabeli mezőkövesdi óvodások.

Eltelt aztán röpke 20 év, és az ovisok ismét a politika kereszttüzében találták magukat. 1953 márciusában arról tudósított a filmhíradó, hogy egy gonosz nagykereskedő és a felesége már nem terpeszkedik a villájában, óvoda nyílt ugyanis a helyén. És mit játszanak a gyerekek? Természetesen sztálinvárososat.

Mi lenne, ha most inkább békén hagynánk őket?

mezokovesdovoda.PNG

a rendezvény műsorvezetője is elköszönt. Mindenkinek további szép ünnepet kívánt.