Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Tóth Balázs

balage

újságíró Tech-Tudomány

Letöltési sebesség2 Gbps

Feltöltési sebesség500 Mbps

CPU2 GHz

Kamera42 MP

Eldőlt a vita, hogy milyen irányban kell feltenni a vécépapír gurigáját Eldőlt a vita, hogy milyen irányban kell feltenni a vécépapír gurigáját

Az eredeti szabadalomban benne van a válasz.

december 14. 05:09

Már jelnyelven is lehet az űrről beszélgetni Már jelnyelven is lehet az űrről beszélgetni

Betűnként túl körülményes volt, ezért talált ki a Nemzetközi Csillagászati Unió több tucat új jelet.

december 13. 05:04

Missouri államban 1976-ig szabad volt mormonokat ölni Missouri államban 1976-ig szabad volt mormonokat ölni

Az egyház hívői az állam területére várták Jézus második eljövetelét. Helyette a pokol várt rájuk.

december 12. 05:17

Olvasónkhoz már megérkezett a Google Térkép frissítése, amelyben már szól a telefon, hogy le kell szállni a buszról vagy vonatról. Köszönjük!

Melyik élőlény nyitott elsőként új ágat az evolóció fáján, elszakadva az összes élő és már kipusztult állat közös ősétől?

Ezen a tudományos kérdésen cívódnak a biológusok hosszú ideje. A jelöltek közt vannak a visszataszító szivacsok, amelyek csak átszűrik magukon a tápanyagokat, és ennél sokkal több mindenre nem igazán képesek.

spongya.png

(Bocsi Spongya Bob, de ez nem rólad szól.)

Ebben a versenyben az ellenfeleik a látványos és fejlett medúzák. Nekik van rendes emésztőrendszerük, és egyes fajaik még fényeket is ki tudnak bocsátani. Mint ez itt:

Steven G. Johnson CC BY-SA 3.0,
Steven G. Johnson CC BY-SA 3.0,

Felmerül a kérdés:

Mi legyen minden állat nővére?

  • 331
    Szivacsok
  • 302
    Medúzák

Most a Current Biology tudományos lapban publikált erről egy friss kutatási eredményt Davide Pisani, a bristoli egyetem professzora, és a kérdés újszerű megközelítéséből az jött ki a The Guardian szerint, hogy a szivacsok lehetnek az elsőként elszakadók.

Persze a medúzás tábor ezt biztosan nem hagyja annyiban.

Miután az Amazon által kitalált egykattintásos online vásárlás szabadalma idén lejárt, a kereskedőcégnek sürgősen ki kellett találni valami újdonságot.

Ez pedig a reklámalapú árcsökkentés

Az ötlet alapját az adja, hogy az Amazon oldalán most csak szöveges termékértékelések vannak, viszont minden vevő megnéz jó néhány termékbemutató videót, mielőtt eldöntené, hogy melyik terméket akarja igazán. Csakhogy ezt most a rivális Google videós platformján, a Youtube-on teszik meg - írja a Quartz.

Az Amazon erre azt találta ki, hogy amikor az érdeklődő megnéz egy videót, vagy más interaktív tartalmat, és

ahogy telik az idő, úgy kap egyre nagyobb árkedvezményt.

Ilyet azért a Youtube sem tud nyújtani.

Emögött az áll, hogy a hagyományos boltokban könnyen lehet diszkont áron, akár veszteséggel is árulni egy terméket, mert az oda betévedő emberek már befektették a saját szabadidejüket, hogy ott körülnézzenek, és nagy eséllyel több dolgot is megvesznek, ha már ott vannak. Az online kereskedelemben - eddig - ilyen nem létezett.