Edina
0 °C
8 °C
Index - In English In English Eng

Tóth Balázs

balage
A mobilok elérték a használható méret végső határát A mobilok elérték a használható méret végső határát

A Samsung Galaxy S20 Ultra 6,9 hüvelykes, és jó vastag. Cserébe van benne 5G, 8K, és akkorát zoomol, hogy csak na.

február 24. 23:36

Egymilliós szupertelefon a Huawei Mate Xs Egymilliós szupertelefon a Huawei Mate Xs

Itthon ennyi forintba fog kerülni a kínai cég hajtogatós mobilja.

február 24. 14:48

Szuperzoom, 108 megapixel és 8K, ezt tudja a Galaxy S20 Ultra Szuperzoom, 108 megapixel és 8K, ezt tudja a Galaxy S20 Ultra

Megmutatjuk, hogy mit tud a Samsung legújabb csúcstelefonja.

február 21. 17:16

A németországi Hüttenberg környékén gazdálkodó Steffen Schwarz tavaly egy magvető gépével írta ki a földjére németül a nagy kérdést, aztán amikor már megnőtt a kukorica, megkérte a barátnőjét, hogy nézzen már oda a drónnal, mert állatokat látott garázdálkodni, így jutott célba a romantikus üzenet, amire igen volt a válasz. 

Arra viszont nem számított a 32 éves férfi, hogy az egész világ értesülhet a nagy eseményről, mivel a földjét a műholdak is lefotózták, és most bárki megnézheti magának az üzenetet – ide kattintva.

leanykeres.png

   (BBC)

A fertőző betegségek terjedését a legkönnyebb úgy lehet megnehezíteni, ha nem is megállítani, hogy abbahagyjuk az arcunk taperolását. Ezt biztosan mindenki megtanulta gyerekkorában, és a legtöbben el is feledkeztek róla.

egy ember átlagosan óránként 23-szor nyúl az arcához.

Az esetek felében pedig olyan helyre nyúlunk, ahol könnyen átvehető egy csúnya fertőzés, vagyis a szánkhoz, a szemünkhöz vagy az orrunkhoz - ez derült ki egy 2015-ös tanulmányból.

A Vuhanból kiindult koronavírus is elég ijesztő, de emellett a hétköznapi influenza és még fél tucat másik betegség elkapható az arcunk piszkálásával, ha nem mossuk meg a kezünket elég gyakran és elég alaposan.

(Gizmodo)

Egy thai nemzeti hősnő, a röviden csak Ya Mo néven ismertThao Suranari szobrára szerkesztette rá saját arcképét - vagy valami hasonlót - egy fiatal nő, és megosztotta a képet a közösségi médiában. A képmanipulálás igencsak kezdetlegesre sikerült, de a helyi kormányzó nem ezen háborodott fel, hanem a nemzeti jelkép meggyalázásán, ésfeljelentés is tenne ellene.

 

Az 1771-1852 között élt Thao Suranari arról ismert, hogy sikersen szembeszállt a laoszi hadakkal Korat tartományban, és III. Rama király adományozta neki a Thao Suranari nevet, ami annyit tesz, hogy "bátor hölgy". 

A történethez hozzátartozik, hogy modern történészek megkérdőjelezik Ya Mo valódi szerepét a laoszi támadások elhárításában, de ez igencsak érzékeny téma, rengetegen vakon imádják a hősnőt. Amikor 1996-ban egy könyvben is megfogalmazták ezeket a kételyeket, tüntetések törtek ki a tartományban, könyveket égettek, és a szerzőnek ott kellett hagynia a tanári állását.

thaifold

(Khaosod)