Gyöngyi
9 °C
25 °C
Index - In English In English Eng

Tóth Balázs

balage

Letöltési sebesség2 Gbps

Feltöltési sebesség500 Mbps

CPU2 GHz

Kamera42 MP

Késésben van a Surface Studio 2 Késésben van a Surface Studio 2

A Microsoft rajztáblás egybegépe gyönyörű, csak elavult a hardvere, és rossz nézni, ahogy a rajzolt pixelek szaladnak a toll után.

október 19. 13:59

Egyre jobb laptopokat vesz a magyar Egyre jobb laptopokat vesz a magyar

Az átlagár felkúszott 200 ezer forint fölé, és nagyon mennek a Core i5 processzorok, amelyből most érkeznek a 10. generációs modellek.

október 17. 11:15

Elindult az 5G a Vodafone hálózatán Elindult az 5G a Vodafone hálózatán

Gyorsabb, de drága új készüléket igényel, és a lefedettség még csak Budapest belső kerületeire korlátozódik.

október 17. 10:04

A kulcs az, hogy a kipufogógáz semmi másból ne álljon, mint vízből és oxigénből, ahogy a Hyundai ötletes reklámvideójából is kiderül. A dél-koreai autógyártó a Nexo nevű üzemanyagcellás SUV-ját kötötte rá egy buborékra, amelyben Mireira Belmonte olimpikon úszó egy futópadon küzdi le a kilométereket. Meggyőző, és egy pillanatra elfeledteti velünk, hogy bármilyen tiszta is a hidrogénből nyert energia, az ilyen autók töltéshez szükséges infrastruktúra nagyjából sehol nincs rendesen kiépítve a világban. 

 
hyundai-nexo-y-mb-1024x576
Fotó: Hyundai España / youtube

Los Angeles közelében 87 milló dollárból építenek zöldhidat a vadállatoknak, hogy nagyobb területet tudjanak biztonságosan bejárni, könnyebben találjanak maguknak párt, és hogy még egyszer ne jusson eszükbe, hogy megpróbálnak átjutni a 10 sávos 101-es autópályán. Már végső tervezési fázisnál tartanak, és a híd 2023-ra elkészülhet, így talán megmenekülnek a környékbeli pumák, amelyeknek enélkül legfeljebb 50 évet jósoltak a kipusztulásukig.

Az a legszebb az egészben, hogy a terv megvalósításához 13 millió dollár magánadományt is sikerült összegyűjteni.

Positive News

Az őslakosok a kanadai Manitoba állam bíróságain a szokásos keresztény Biblia helyett az általuk szentnek tartott sastollra tehetik a kezüket, és úgy mondhatnak esküt arról, hogy csakis az igazat fogják mondani. Persze nem akármilyen sastollakról van szó, már meg is tartották azt a ceremóniát, amelyen megáldották a bíróságokra szánt díszes tollakat.

Az őslakosok szemében a sasok szent állatok, azok emlékezetetik őket arra, hogy minden teremtményt szeressenek, a madár tolla pedig azt az utat mutatja meg, amit be kell járniuk.

(CBC)