Sára, Márió
-6 °C
2 °C

Tóth Balázs

balage

Letöltési sebesség2 Gbps

Feltöltési sebesség500 Mbps

CPU2 GHz

Kamera42 MP

Kiszivárgott az Android következő verziója Kiszivárgott az Android következő verziója

Fekete háttere is lehet a rendszernek, és könnyebb lesz eltiltani az appokat a személyes adatainktól.

tegnap, 16:03

Pofátlanul fiatalok a Szaturnusz gyűrűi Pofátlanul fiatalok a Szaturnusz gyűrűi

A bolygó 4,5 milliárd éves, de a gyűrűk legfeljebb 100 millió éve keletkeztek.

tegnap, 15:11

Simán talpra szökken a felrúgott robotkutya Simán talpra szökken a felrúgott robotkutya

Szimulációkkal tanították meg, hogy miként kell hasra fordulva feltápászkodni.

tegnap, 15:11

A Wisdom, azaz Bölcsesség névre keresztelt Laysan-albatrosz legalább 68 évesen újabb fiókának adott életet. A pontos korát senki sem tudja, mert amikor először 1956-ban meggyűrűzték, már felnőtt madár, azaz legalább 6 éves volt.

Ezek az albatroszok nagy kólóniákban szaporodnak, és mindig ugyanarra a helyre térnek vissza, ahol napvilágot láttak. A Midway-szigeteken, ahonnan Wisdom is származik, összesen 3 millió madár fészkel, és közülük 1,2 millió albatrosz. Ötévesen kezdenek párt keresni, és évente egyetlen tojást raknak.

(Gizmodo)

vimage-app-stepbystep3.gif
Fotó: vimageapp.com

A Google éves toplistáján, amit hétfőn mutattunk be, két magyar app is szerepel a legjobbak között.

Az egyik a Vimage, a képeinket mozis effekttel feltuningoló app, amelynek a fejlesztőcsapatáról a Forbes írt részletes cikket tavaly nyáron.

A másik pedig a Drops, akiknek az alkalmazása eleinte csak iOS-en volt elérhető, de nemrég elkészült az androidos verziójuk, és nagyon úgy látszik, hogy érdemes volt belevágni a fejlesztésbe.

A hírek szerint felfüggesztették a New Yorkban dolgozó Raymond Williams nyomozót, aki a kollégája testkamerájával felvette a csupasz fenekét és a herezacskóit. Ezek azok a kamerák, amelyekkel folyamatosan rögzítik a rendőrök a munkájukat, hogy később minden esetleges panaszt tisztázni tudjanak. A kolléga kamerája pedig úgy került Williamshez, hogy a társa vécézni ment, ahová értelemszerűen nem vitte magával az eszközt.

A tréfásnak szánt 32 másodperces részletet véletlenül látta meg egy hölgy kolléga a jogi irodából, amikor átnézte a felvételeket, és rögtön eljárást indított. Ezért lett a csínytevésből nagyobb ügy, ami Williams felfüggesztéséhez vezetett.

(Gizmodo)