Endre, Elek
17 °C
30 °C

Tóth Balázs

balage

újságíró Tech-Tudomány

Letöltési sebesség2 Gbps

Feltöltési sebesség500 Mbps

CPU2 GHz

Kamera42 MP

Predátor a zsebben a CAT S61 mobil Predátor a zsebben a CAT S61 mobil

Lézerrel mér távolságot, figyelmeztet a rossz levegőre, és hőkamerás videót készít a mesterek mobilja. Cserébe olyan drága, mint egy iPhone.

3 órája

Leégéskor öngyilkosságot követnek el a bőrsejtek Leégéskor öngyilkosságot követnek el a bőrsejtek

A Napból érkező sugárzás megkavarja a bázispárokat.

8 órája

Mindent belead a HTC U12 Plus, még utoljára? Mindent belead a HTC U12 Plus, még utoljára?

Az U12 elég masszív mobil lett, de mintha ez lenne a rajongóknak szánt búcsú a túlélésért küzdő cégtől.

július 12. 21:47

New Yorkban most elviselhetetlenül meleg van, ezért is volt mérhetetlenül szörnyű tett a LinkNYC utcai internetes/telefonos/webkamerás kioszkjait feltörni.

A hekkerek a jégkrémes autó dallamát játszották le

Képzeljék el a környék kisgyerekeit, ahogyan könnyes szemmel rángatják a szüleik kezét, hogy vegyenek már jégkrémet, de nincs kitől.

A szó szoros értelmében nem törték fel a LinkNYC kioszkjait, inkább csak kihasználták a benne rejlő lehetőségeket: telefonhívások segítéségével játszották le az ismert dallamot. 

(Motherboard)

Egészen megdöbbentő szemétmennyiségről keletkezik Indiában, ahol 1,3 milliárd ember fejenként átlagosan 11 kilogramm műanyagot használ fel évente, és ennek a nagy része végül a tengerbe kerül. Ott pedig a plasztik kinyírja az élővilágot.

Korábban a halászok visszadobták a tengerbe a műanyag szemetet, ha a hálójukba akadt, de múlt nyáron elkezdték azt begyűjteni, hogy visszavigyék a partra. Tíz hónap alatt 25 tonnányi műanyagot gyűjtöttek be, zacskókat és palackokat, és mindezt úgy dolgozzák fel, hogy a létrejött anyaggal utakat lehessen beborítani.

Indiában 34000 kilométernyi utat borít műanyag

A plasztikborítás népszerűségét az adja, hogy sokkal jobban bírja a hőséget, mint a megszokott aszfalt. Minden kilométernyi útban egymillió zacskónak megfelelő mennyiségű műanyagot használnak fel, egy tonnányi aszfalttal kevesebbre van szükség, és a költségek is 8 százalékkal alacsonyabbak.

(World Economic Forum)

Egy autós kamerákat forgamazó brit cég azzal szeretne berobbanni a köztudatba, hogy egyszerűvé teszi a veszélyes vezetésről készült videók publikálását - írja a BBC. A Nextbase nevű vállalat azt mondja erről a nyilvánvaló pr-akcióról, hogy ezzel a brit rendőrség dolgát is meg szeretné könnyíteni, hogy egységes platformon (ne összevissza emailben, dvd-n és Youtube-on) kapják meg a videókat.

 

Persze a szemtanúknak ettől még külön jelentést kell tenniük emailben az adott körzet rendőrségén. A vállalat kritikusai azt is felhozták, hogy az autósok magánszféráját is figyelembe kéne venni, és annak is fennáll a veszélye, hogy egyeseket pont a nyilvános megjelenés lehetősége ösztönöz majd arra, hogy a haverok kamerája előtt veszélyes mutatványokat végezzenek el.