Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

Tóth Balázs

balage

újságíró Tech-Tudomány

Letöltési sebesség2 Gbps

Feltöltési sebesség500 Mbps

CPU2 GHz

Kamera42 MP

Ebből a számítógépből bármit építhetünk Ebből a számítógépből bármit építhetünk

Retró játékkonzol, irodai gép és madáretetőbe rejtett kamera is lehet a Raspberry Pi 3 B Plusból. Mindezt alig 12 ezer forintból.

49 perce

A Huawei önmagát is szolgaian klónozza A Huawei önmagát is szolgaian klónozza

Teszten a Honor 9 Lie és a Huawei P Smart, és a Nokia legcsúnyább korszakát idézik fel bennünk. Az érkező Huawei P20 is azt mutatja, a kínai cég inkább az elit játszóterén játszana.

tegnap, 16:44

A harcias John Bolton lett Trump új nemzetbiztonsági tanácsadója

Volt ENSZ-nagykövet, az iraki háború támogatója, és egy évtizede még Irán lerohanását sürgette.

tegnap, 00:30

A túlóramániás dél-koreaiak átlagosan ezer órával többet dolgoznak egy évben, mint más fejlett országok lakói, ezért a kormánynak kellett közbeavatkoznia. A szöuli önkormányzat három fázisban nyesi vissza a munkaidőt.

Első lépésben, március 30-án még csak annyit mernek lépni, hogy péntek este 8-kor kikapcsolnak minden számítógépet. Aztán áprilisban már minden második pénteken 19:30-kor ki kell lépniük az irodából, májusban pedig már 19:00 órakor lesz záróra, minden pénteken.

Természetesen előfordulhatnak kivételes esetek. Úgy látszik a munkakultúrát nem is olyan könnyű erőszakkal megváltoztatni: máris a kormányzati dolgozók kétharmada kérte, hogy kapjon felmentést a túl korai pénteki pihenés alól.

(BBC)    

Változott a Youtube tartalomkezelési politikája, és letiltották azokat a videókat, amelyekben fegyvereket mutatnak be, azok módosításához adnak útmutatót, és azokat is, amelyek fegyverkereskedők weboldalára vezetik a nézőt. Először a Las Vegas-i lövöldözés után vettek le videókat, most pedig az iskolai tragikus események hatására döntöttek a további szigorítás mellett. 

Volt olyan videós csatorna, amit egy az egyben bezártak, például a Spike's Tacticalt, amit végül mégis visszaengedtek, és a Youtube elismerte, hogy tévedés volt - írja a The Next Web. Néhányan azonban máris új helyet kerestek, a százezer követővel rendelkező InRange legalábbis már átköltözött a PornHubra, ahol nagyobb biztonságban érzik magukat. 

Véget ért a V4-ek tanácskozása az EU-csúcs előtt, és Orbán Viktor megragadta az alkalmat, hogy belerúgjon a Facebookba. A tanácskozáson szó volt a Facebook botrányos szerepéről az Egyesült Államok választási kampányában, és a miniszterelnök szerint elfogadhatatlan, hogy a közösségi portál adatbázisát nemhogy üzleti, de még politikai kampányok céljaira is felhasználják.

 

Orbán Viktor a rövid videós összefoglalójában közölte, egyetértés született arról, hogy ezt megakadályozzák, főleg azt, hogy illegális eszközöket is bevessenek. Mint elmondta, ezzel kapcsolatban estére végleges döntést hoznak.

orbi