Hella
16 °C
28 °C

Tóth Balázs

balage

újságíró Tech-Tudomány

Letöltési sebesség2 Gbps

Feltöltési sebesség500 Mbps

CPU2 GHz

Kamera42 MP

Néhány cég blokkolja Európát, úgy megijedt a GDPR-től

Egy emailes cég teljesen kivonult Európából, az Instapaper és a Chicago Tribune elérhetetlen.

május 25. 15:37

Vádat emeltek a rendőrrel gyilkoló gémerek ellen

Hamis ürüggyel hívtak kommandósokat egy idegen címre Kansasban, és valakit lelőttek miattuk.

május 25. 14:58

Magyar részvétellel programoztak bőrsejtet idegsejtté Magyar részvétellel programoztak bőrsejtet idegsejtté

Károsodott agyterületek regenerálásában hozhat áttörést a kutatás.

május 25. 13:26

Idén először biciklit is hajtunk az Ultrabalatonon, bár úgy tényszerűbb, hogy a bicikli hajt minket, ugyanis a Boschtól kaptunk kölcsön két fullextrás elektromos bringát. Ezekkel kísérjük majd az éjjeli futóinkat.

 

A Bosch nem a biciklit gyártja, hanem a motort, az aksit, és a vezérlést hozzá. Az elektromos motor akár 63 Nm nyomatékkal is segíteni tudja az indulást, de sajnos 25 km/óránál leszabályoz, hogy nekünk is kelljen dolgozni. Ezen a bringán a kilométeróra nemcsak a sebességet méri, a meghajtási módot is ezzel kell változtatni, a kényelmes és takarékos Eco módtól egészen a kedvencünkig, a villámgyorsan indító Turbo módig. 

A felhasználói közösség javaslatai alapján okosodó Google Fordító pár betű beírása után lebűnözőzi a cigányokat, amint azt az alábbi képernyőmentés is tanúsítja:

translate

Meglepő, hogy amikor az ember végigírja a gypsies szót, akkor már nem téved a Google, és csak az áll ott eredményként, hogy "cigányok".

A független Kész Zoltán, aki 2015-ben az időközi választáson elhappolta Navracsics Tibor megüresedett mandátumát, most csak második helyre elegendő szavazatot szerzett, és magasan vezet Ovádi Péter, a Fidesz-KDNP jelöltje - mindez 80 százalék körüli feldolgozottságnál. A jobbikos Damm Andrea hozta a várt 10 százalék fölötti eredményt, ezt az arányt talán teljes feldolgozottságnál is megtarthatja.    

A megyében izgalmas volt még fideszes Fenyvesi Zoltán körzete, ahol a jobbikos Rig Lajosban talált méltó kihívóra. A tapolcai körzetben 93,1 százalékos feldolgozottságnál 47,79 százalékot vitt a Fidesz, és 39,85 százalékot a Jobbik képviselője.