Ivó, Milán
12 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Tóth Balázs

balage

Letöltési sebesség2 Gbps

Feltöltési sebesség500 Mbps

CPU2 GHz

Kamera42 MP

Már csak 10 hónapra elég a Tesla pénze

Szigorú fegyelmet vezet be az új pénzügyi vezető, minden kiadási tételt megvizsgál.

május 17. 21:18

Felpörögtek a magyar 5G-tesztek Felpörögtek a magyar 5G-tesztek

A Telenor két cellával tesztel, és kiszivárgott a Vodafone jövő heti bemutatója.

május 17. 18:02

Egy furcsa olvasólámpa a jövő Kasszás Erzsije Egy furcsa olvasólámpa a jövő Kasszás Erzsije

A Lenovo megmutatta a kereskedelem jövőjét, és úgy adja el a hardvereket, mint más a csapvizet.

május 16. 08:58

A technológiai konferenciákon a résztvevők ritkán figyelnek fel az alaptémától eltérő tartalmakra, például mikor egy globális nagyvállalat a laptopbemutatók szünetében arról szeretne beszélni, hogy milyen fontos neki az egyenlő bánásmód. A Lenovo a héten megrendezett Accelerate rendezvényén erre azt találta ki, hogy a tartalmat viszi oda, ahol a résztvevők garantáltan felbukkannak: az ebédszünet egy gigantikus előadóteremben volt, és a színpadon eközben hosszú és izgalmas beszélgetést tartottak a befogadásról.

Közben leadtak egy videót is a Microsofttól, hogy szem ne maradjon szárazon.

 

Azzal az általános tanulsággal lehetett távozni az ebédről, hogy a vállalkozások csak akkor tudnak igazán jó termékeket gyártani a különböző embereknek, vagyis a lehető legtöbb vevőnek, ha a termékfejesztésben az elejétől fogva többféle nemű, beállítottságú és bőrszínű ember vesz részt.

A konferencia szervezői egyébként kitettek magukért, és bebizonyították, hogy nemcsak beszélni tudnak a digitalizációról, hanem csinálják is. Egy héttel az esemény előtt minden fontos tudnivalót elküldtek pdf-ben, ebben még a konferencia helyén elérhető wifi jelszava és a várható időjárás is benne volt.

Az újságírókat érintő minden egyes eseményről emailben naptárbejegyzést kaptunk, pontos helyszínnel, eleve jól beállított keleti-parti időzónával, így csak végig kellett kattintgatni az okékat, hogy meglegyen minden a naptárban. Még arra is odafigyeltek, hogy amelyik programnál A és B csoportra kellett szétosztani az újságírókat a helyhiány miatt, mindenki csak a saját időpontját kapja meg. Emellett pedig végig egy WhatsApp csoportban kommunikáltak a nemzetközi újságíró csapattal. 

Egyetlen dologban tévedtek. Azt állították, hogy Florida biztonságos hely, pedig egy igazi no-go zóna közepén voltunk:

Csillogó acéltestbe épített csúcstechnika rendőrigazolvánnyal - a leírás alapján nyilván mindenki a 80-as évek szuperhősére, a Robotzsarura gondol, de az SRI International nevű fejlesztőcég teljesen máshogyan képzelte el a hatóságok elektronikus segédjét.

rob

A bűnüldözést segítő eszköz egy hosszú acélrúd, amely a rendőrautóból nyúlik ki előre, hogy a kormánykerék mögött megbúvó rendőr az előtte álló autó mellé tudjon tolni egy tabletet és egy kamerát.

 

Így a digitális eszközökkel elvégezhető az igazoltatás, és rögtön kinyomtatható a csekk a bírság összegével, és a fánkozók sem mennek csődbe.

De az is lehet, hogy a Google Feladatok nem állt készen a feladatra, amikor bevezették, és létrehozták a képen látható két alapbejegyzést bő öt évvel ezelőtt.

Az igazat megvallva még most sem érzem azt, hogy a Feladatok (ismertebb nevén: Tasks) készen állna, totális káosz az egész. A bejövő emailekből egyetlen kattintással lehet feladatot gyártani, ami szuper hatékony, minden fontos részlet automatikusan elmentődik. Viszont a Tasks nem tud feladatot megosztani ismerősökkel, még a G Suite-alapú szervezeten belül sem, ez egy szólóműsor.

A Google Keepbe lehet emailt menteni a Gmailből, ott viszont minden egyes ilyen bejegyzést egyesével kéne megosztani, mintha még mindig a 20. században élnénk. Így a Google Tasks első automatikus bejegyzése még hosszú hónapokig elvégzésre váró feladat maradhat.