Sámuel, Hajna
19 °C
30 °C
Index - In English In English Eng

Tóth Balázs

balage

Letöltési sebesség2 Gbps

Feltöltési sebesség500 Mbps

CPU2 GHz

Kamera42 MP

1400 évig működött a világ legrégibb cége 1400 évig működött a világ legrégibb cége

A japán Kongō Gumi az ingatlanválság és a társadalmi változások áldozata lett, ma már a Takamatsu építőipari konglomerátum része.

2 órája

A britek építettek egy 1800 kilométer hosszú sövényt Indiában A britek építettek egy 1800 kilométer hosszú sövényt Indiában

Kertészeti projektnek ez még tőlük is túlzás lenne, a cél valójában az indiaiak minél hatékonyabb kizsákmányolása volt.

augusztus 19. 08:54

Erős sereghajtó a Sony Xperia 1 és az LG G8S ThinQ Erős sereghajtó a Sony Xperia 1 és az LG G8S ThinQ

Bivalyerős mobilokat teszteltünk a két, szebb napokat is látott gyártótól, amelyek mostanában egyre kevesebb telefont tudnak eladni.

augusztus 16. 21:05

Az Egyesült Királyság legnagyott vízügyi vállalkozásai azt a közös célt tűzték ki maguk elé, hogy 11 millió fát ültetnek el a saját területeiken, összesen hatezer hektáron. Ezzel szeretnék karbonsemlegessé tenni a tevékenységüket, hiszen a fák szén-dioxidot kötnek meg.

Yorkshire-Water-tree-planting-above-Gorpley-reservoir-in-Calderd
Fotó: Simon Dewhurst / Yorkshire Water

Az sem utolsó szempont, hogy a helyi közösségek és a vadvilág is profitálni fog a fásításból, amely több természetvédelmi szervezet és az önkormányzatok is részt vesznek.

A kezdeményezés jól passzol a brit kormány célkitűzéséhez is, amelyben azt vállalták, hogy 2050-re az erdős területek arányát a mostani 13 százalékról 17 százalékra növelik.

(Envirotec)

Hármasikreket szült meg a kórházban a dél-dakotai Dannette Giltz augusztus 10-én, pedig fogalma sem volt róla, hogy terhes. A nőnek egyébként van már két gyermeke, ám amikor fájdalmakat kezdett érezni, nem gondolta, hogy megint szülni fog, és azt hitte, hogy megint vesekő gyötri, mint korábban.

Három gyermeke, Blaze, Gypsy és Nikki négy perc alatt világra jött, alig 1,8 kilogrammos testsúllyal.

(ABC 11)

Egy frissen közzétett tanulmány szerint az emojik használata utal az ember kapcsolatteremtő képességére. A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy aki intenzíven használ emojikat az online kommunikációban, az nemcsak gyakrabban szexel, de a randizásban is aktívabb és sikeresebb.

A felmérések az Egyesült Államokban készültek, és ez alapján a lakosság csupán 28 százaléka használ rendszeresen emojikat, és alig 3 százalékra jellemző, hogy minden üzenetben elhelyez egyet. Sokféleképpen indokolták az emberek az emojik használatát, egyesek így próbálják személyesebbé tenni az üzeneteket, mások viszont csak felgyorsítják velük a csevegést, vagy pusztán a trendeknek igyekeznek megfelelni.

Untitled-5

Pár lényeges dolgot azonban nem tisztáztak a tanulmány szerzői, például azt, hogy milyen emojik jellemzőek azokra, akik sokat szexelnek, és hogy ők mennyi emojit kaptak viszonzásul a csevegőpartnerüktől.

(Psychology Today)