Rafael
18 °C
32 °C

Tóth Balázs

balage

újságíró Tech-Tudomány

Letöltési sebesség2 Gbps

Feltöltési sebesség500 Mbps

CPU2 GHz

Kamera42 MP

Esőgyárat is bevetettek már háborúban Esőgyárat is bevetettek már háborúban

Az Egyesült Államok hadserege hosszabb monszunnal akart nyerni Vietnamban.

tegnap, 05:12

160 ezer kamera figyeli a foci vb látogatóit 160 ezer kamera figyeli a foci vb látogatóit

Moszkva okosvárosként készül a világbajnokságra, mindenfelé van wifijük, blockchainben szavaznak, és készülnek az 5G-re.

június 13. 16:41

Segédmunkásnak már beállhat a Cebiten bemutatott önjáró robot Segédmunkásnak már beállhat a Cebiten bemutatott önjáró robot

Bajban is lenne, ha elvenné az ember munkáját, mert akkor nem lenne kihez igazodni.

június 13. 13:45

Idén először biciklit is hajtunk az Ultrabalatonon, bár úgy tényszerűbb, hogy a bicikli hajt minket, ugyanis a Boschtól kaptunk kölcsön két fullextrás elektromos bringát. Ezekkel kísérjük majd az éjjeli futóinkat.

 

A Bosch nem a biciklit gyártja, hanem a motort, az aksit, és a vezérlést hozzá. Az elektromos motor akár 63 Nm nyomatékkal is segíteni tudja az indulást, de sajnos 25 km/óránál leszabályoz, hogy nekünk is kelljen dolgozni. Ezen a bringán a kilométeróra nemcsak a sebességet méri, a meghajtási módot is ezzel kell változtatni, a kényelmes és takarékos Eco módtól egészen a kedvencünkig, a villámgyorsan indító Turbo módig. 

A felhasználói közösség javaslatai alapján okosodó Google Fordító pár betű beírása után lebűnözőzi a cigányokat, amint azt az alábbi képernyőmentés is tanúsítja:

translate

Meglepő, hogy amikor az ember végigírja a gypsies szót, akkor már nem téved a Google, és csak az áll ott eredményként, hogy "cigányok".

A független Kész Zoltán, aki 2015-ben az időközi választáson elhappolta Navracsics Tibor megüresedett mandátumát, most csak második helyre elegendő szavazatot szerzett, és magasan vezet Ovádi Péter, a Fidesz-KDNP jelöltje - mindez 80 százalék körüli feldolgozottságnál. A jobbikos Damm Andrea hozta a várt 10 százalék fölötti eredményt, ezt az arányt talán teljes feldolgozottságnál is megtarthatja.    

A megyében izgalmas volt még fideszes Fenyvesi Zoltán körzete, ahol a jobbikos Rig Lajosban talált méltó kihívóra. A tapolcai körzetben 93,1 százalékos feldolgozottságnál 47,79 százalékot vitt a Fidesz, és 39,85 százalékot a Jobbik képviselője.