Sára, Márió
2 °C
6 °C

Tóth Gergely

újságíró Politika

Meccsek száma234

Győzelem22

KO/TKO5

Submission7

Elkezdődött a kurd-török háború Elkezdődött a kurd-török háború

Nehéztüzérséggel lövik a szíriai kurdokat. Erdoğan megadta a jelet, a NATO második legnagyobb hadserege 48 órán belül megindulhat. De a totális háborúhoz másoknak is lesz egy-két szava.

január 16. 18:22

Bombázó drónraj egy orosz bázisnál: újra háború van Szíriában Bombázó drónraj egy orosz bázisnál: újra háború van Szíriában

Putyin bejelentette a teljes győzelmet, pár héttel rá példátlan támadás érte a legfontosabb orosz bázist. Fellángolt a polgárháború, két biztonsági övezetet is ostrom alá vett Aszad, százezrek éheznek.

január 11. 18:00

Hogy lett Iránból ekkora mumus? Hogy lett Iránból ekkora mumus?

Felborult a közel-keleti erőegyensúly. Bizarr zsidó-arab-amerikai koalíció állt össze a győztes szériában lévő Irán és síita milíciái ellen. Az Irán elleni háború a nyugat-afrikai használtautó-kereskedésekkel és a mexikói kartellekkel kezdődhet.

január 10. 16:21

Oké, ziccer a Sajtóklubból idetenni egy gondolatot, sziporkát, hangulatképet idetenni. És mégis:

 

Ide is írom, hogy a szavak ereje még erősebben sugározhasson:

Egy választási kampányban nem számít, hogy mi a valóság. A valóság az, hogy az Orbán-kormány elképesztő dolgokat produkált.

(via Csehszlovákkém)

Jó, ebben azért van egy kis csúsztatás, mert a 444-nek felháborodottan író tanár a golyón kívül még kapott egy posztert és egy fenyőverset is. Ráadásul a golyó is ilyen szépen be volt csomagolva:

Balog Zoltán egyébként az idei pedagógusnapon hangsúlyozta, hogy az oktatásban

az anyagi, az erkölcsi és a szakmai megbecsülés összefügg egymással.

És "bármilyen szirénhangokat" is hallanak az oktatás szereplői és a pedagógusok, kezdik érezni, hogy a magyar kormánynak fontos ez a terület – és nem csak a pedagógusnapon.

Az ilyen hírek mellé nem lehet nem odatenni azt, hogy bezzeg, és tényleg: Bezzeg a minisztériumokban nem bajlódtak sokat a bonbonbontogatással, csak úgy repkedtek a több százezer forintos Erzsébet-utalványok a minisztériumi alkalmazottaknak.

Új otthonában lábadozik már Prince, az apostagi német juhászkutya, akinek korábbi gazdája előbb felgyújtotta a házát, majd kedvencével az autójában egy fának hajtott. S. Károly azért lett öngyilkos, mert mind a négy kutyáját megmérgezték. Miután októberben három kutyája is elpusztult, decemberben Prince-cel is fagyállót itattak. A fagyálló S. Károly számára is az utolsó cseppet jelentette: a férfi fogta magát, és utolsó kutyájával együtt fának hajtott. Ő meghalt, Prince túlélte; sőt, a Bors szerint lehet, hogy a mérgezés okozta súlyos vese- és hasnyálmirigy-zavarokból is ki tud majd lábalni.

25552221 1610353785677480 1459187771357815833 n
Fotó: Zachariás Ágnes

Miután az állatklinikán eltöltött négy nap alatt nem akart enni és inni, Zachariás Ágnes, az Ágica Sérült Állatmenedéke Alapítvány elnöke inkább elvitte őt ahhoz a mentőshöz, aki a baleset után az út szélén rátalált. Annak ellenére, hogy Prince eleinte csak morgott és vonakodott - „iszonyatosan zakatolt az öreg szíve” -, hamar megszokta a barátságos otthont, és már elfogadja a vizet és az ennivalót is.