Csaba
17 °C
31 °C
Index - In English In English Eng

Tóth Gergely

Meccsek száma26

Győzelem23

KO/TKO5

Submission7

Ezzel elkezdődne Ciszjordánia bekebelezése Ezzel elkezdődne Ciszjordánia bekebelezése

Napokon belül megindulna az izraeli annexió a Jordán völgyében és a zsidó telepeken. De közben óriási a kavarás, Amerika habozik, és rengeteg a kérdőjel és bizonytalanság. De hogyan jutottak a palesztin területek évtizedek után a feldarabolás küszöbére?

június 30. 23:11

Flamingók a klímakatasztrófa szívéből Flamingók a klímakatasztrófa szívéből

Egy német fotós bejárta a világ hatodik legnagyobb sós vizű tavát, ami 10 év alatt elveszítette vízfelülete 80 százalékát, környéke sósivataggá változott, falvai elnéptelenednek. Nagykép az Urmia-tóról.

június 30. 20:06

25 perces állóháborúban sem sikerült megtörni a Gyémántot 25 perces állóháborúban sem sikerült megtörni a Gyémántot

A Habib elleni vereség sem látszott meg Dustin Poirier-n, aki fordulatos és iszonyú kemény meccsen verte Dan Hookert.

június 28. 10:05

Ahogy arról mi is írtunk, az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában Belgiumban és Hollandiában antirasszista tüntetők George Floyd megfojtását követően sorra döntik le a rabszolgatartó múltra emlékező köztéri szobrokat, és a briteknél a Munkáspárt (illetve Skóciában a Skót Függetlenségi Párt) által vezetett önkormányzatok is milyen „letűnt kort idéző” alkotásokat bontsanak le, illetve változtassák meg a nevüket. Az egyik fő londoni célpont Thomas Guy brit üzletember és könyvkereskedő szobra, mely az általa alapított kórház (a világ első közkórháza) előtt áll, és melyet most a kórház – elismerve „azt a dühöt és nyilvános fájdalmat, amit a rabszolgakereskedelemmel bármilyen módon kapcsolatba hozható személyek köztéri szobrainak szimbolizmusa okoz” - fallal vesz körül. Ez a körülpalánkozás ugyanannyira szolgálja a szobor szimbolikus eltüntetését, mint a műalkotás védelmét.

 

Guy azzal vívta ki a Topple The Racists nevű szobordöntő mozgalom haragját, hogy a South Sea Company nevű társaság főrészvényese volt; és bár a cégnek nem a rabszolgakereskedelem volt a fő tevékenysége, de azért fennállása alatt összesen 34 ezer rabszolgát mégiscsak átfuvarozott az amerikai spanyol gyarmatokra.

Thomas Guy szobor dobozolás közben
Thomas Guy szobor dobozolás közben
Fotó: se1 / Twitter

97099848 895033090921628 6979846658397310437 n


Brazíliában is rengeteg, ún. „love hotel” található a nagyvárosok peremkerületeiben, a bekötő autópályák mellett, ahol néhány órára is ki lehet venni egy szobát, és ahol a meglehetősen csapodár brazilok (a 2010-es évek felmérései szerint mindkét nemben 50 százalék felett van a házasságtörők aránya) nyugodt körülmények között léphetnek félre. A kínálatban ugyanúgy megtalálhatók az ágy-asztal-tévé funkcionalitására szorítkozó motelek (a brazíliai portugál dialektusban a „motel” kifejezést kizárólag erre az intézményre használják), és az egészen extrém dizájn- és egyéb igényeket kiszolgáló luxuslakosztályok is.

Az ország északkeleti részén található Teresina városában található Pousada Gurupi például az extremitásra hajt. Ugyanis a motel egyik lakosztályában konkrétan egy MMA-oktagonban, azaz a nyolcszögletű, ráccsal lekerített küzdőtéren lehet hemperegni, de a házigazdák egy pár zsákolókesztyűt és egy pofozóbábut is bekészítettek azok számára, akik ráuntak a klasszikus földharcpozíciókra.

 

(via BloodyElbow)

Miután a koronavírus miatti pangásnak köszönhetően egy Michael Jordanről szóló tízrészes dokumentumsorozat lett a világ vezető sporteseménye, a Last Dance a kilencvenes évek retrója mellett a „Ki lehet minden idők legnagyobbja?“-spekulációknak is új lendületet adott. És nem csak a kosárlabdában, hanem a súlycsoportok miatt egymással alig összemérhető teljesítményeket hozó MMA-ban is, ahol nem más, mint az egyelőre lekötött meccs nélkül posztolgató Conor McGregor írta meg, ki és miért kaphatja meg a GOAT (Greatest Of All Time - Minden Idők Legjobbja), címet.

A 31 éves ír szupersztár rá nem jellemző szerénységről tanúbizonyságot téve önmagát csak a második helyre rangsorolta, az első helyre két súlycsoportban való helytállása és egészen elképesztő KO-győzelmei miatt a brazil fenomén, Anderson Silva került, a második helyre McGregor önmagát tette, méghozzá három súlycsoportban mutatott teljesítményének, két világbajnoki övének (melyek közül egyiket sem védte meg) és KO-inak köszönhetően. De leszögezte, hogy mivel Anderson Silva már évek óta csak nyugdíj-előtakarékossági meccseket vív, ő pedig most ért karrierje zenitjére, ezért „könnyedén“ meg fogja előzni a legendát.

McGregor csak a harmadik és negyedik helyre tette Georges St-Pierre-t és Jon Jones-t, az MMA-panteon tagjai közül pedig „a kevés kihívás miatt“ nem vette számításba Demetrious Johnsont, a kétezres évek nehézsúlyú orosz ikonját, Fedor Jemeljanyenkót pedig meg sem említette. Arra a felvetésre pedig, hogy hol marad a McGregort csúnyán elverő Habib Nurmagomedov, az utóbbi négy évben igen szerény, 3-2-es mérleget összebunyózó ír úgy válaszolt, hogy

még sokat kell letennie az asztalra ahhoz, hogy számításba lehessen venni. Az egyetlen látványos győzelmét ellenem aratta, miközben másnapossággal és törött lábbal küszködtem.