Zsuzsanna
-1 °C
10 °C
Index - In English In English Eng

Tóth Gergely

Meccsek száma26

Győzelem23

KO/TKO5

Submission7

A múlt bűzös csontvázai dőlnek a milliárdos demokrata nyakába A múlt bűzös csontvázai dőlnek a milliárdos demokrata nyakába

A magánvagyonából több mint 300 millió dollárt reklámokba öntő Bloomberg kezd megérkezni az esélyesek közé a demokrata előválasztáson. Előkerültek régi kijelentései is, amikor Trumpnál is lekezelőbben beszélt a nőkről.

6 órája

Trump a Szörnyeteggel robogott be a legnagyobb amerikai autóversenyre Trump a Szörnyeteggel robogott be a legnagyobb amerikai autóversenyre

Az elnök konvoja vezette fel a NASCAR daytonai versenyét.

február 17. 15:25

Kína páriái szenvedhetik meg a legjobban a koronavírust Kína páriái szenvedhetik meg a legjobban a koronavírust

Nemzetközi szervezetek arra figyelmeztetnek, hogy a koronavírus iszonyú pusztítást végezhet az egymillió, lágerben élő ujgur nemzetiségű kínai között.

február 15. 14:17

Mélységes mély az amerikai politika kútja, és ha valamilyen cikk miatt elkezdem beleengedni a thomasmanni értelemben vett mérőónt, akkor kutató buzgalmammal csak újabb meg újabb tudásrögöket zúdítok a nyakamba. Az elnökjelöltsége épp legesélyesebbnek tartott demokrata politikusról például most tudtam meg, hogy a Vermont állambeli Burlington polgármestereként a nyolcvanas években saját, 2020-ban nézve iszonyatosan retro, szeretnivaló és addiktív tévéműsort indított, ami "Bernie párbeszéde a közösséggel“ címen futott pár évig. És miután a független polgármesterből az Egyesült Államok egyetlen szocialista szenátora, majd pedig 2016-ban és idén is meghatározó elnökjelölt lett, az Interneten egy csomó válogatás jelent meg a műsor legjobb pillanataiból attól kezdve, hogy kisiskolásokat kérdez meg arról, „Hallottatok már a kokainról?“, addig, hogy a helyi (egy 42 ezres városról beszélünk) plázában helyreteszi „a fenébe a renddel és a törvénnyel“-szövegekkel lazázó punkokat, hogy „Komolyan a polgármesternek mondjátok, hogy fenébe a renddel és a törvénnyel?“

 

Az ilyen autentikus felvételek szerepe mára azért is felértékelődött, mivel azt bizonyítja, hogy Bernie Sanders évtizedek óta ugyanazokat a progresszív elveket vallja, és ugyanazon elképzeléseket fogalmazza meg, mint amilyeneket ma, elnökjelöltként hirdet. És bár egyes szocialista elképzeléseit lehet kritizálni, Sanders erkölcsi és politikai integritása óriási adunak számít a kampányban, és kampányvideói is nagyrészt arról szólnak, hogy ő már akkor is a ma már divatos progresszív ügyek szószólójának számított, amikor azok még abszolút periferikus, radikális témáknak számítottak.

A Vasutas Szakszervezet havilapjának hátsó borítóján akadt meg a szemem a néhány éves „Be Like Bill“-mémet újrahasznosító felhíváson:

Ő itt Han Solo.

Han fegyelmi tárgyalásán nem kérte a VSZ [Vasutas Szakszervezet ] segítségét.

Te ne legyél Han!

Ez még csak nem is egy sántító párhuzam, hanem Anakin Skywalker sóderben araszoló lábatlan torzója. Vagy én nem vettem észre a Star Warson végighúzódó érdekvédelmi szálat, és Han Solo el tudta volna kerülni a karbonitfürdőt, ha bepanaszolja Jabba eljárását a csempész-szakszervezetnél?

A Forbes magazin amerikai kiadása összeállította a 2019-ben legjobban kereső podcasterek listáját, melyet 30 millió dollárral magasan vezet Joe Rogan, az Ultimate Fighting Championship szakkommentátorának műsora, ami azonban egyáltalán nem csak az MMA-ról szól. A Joe Rogan Experience 2009-ben még a „két betépett srác random dolgokról dünnyög“ műfaját képviselte, ebből mára csak a fűszívás maradt – a jointba néha Elon Musk-kaliberű figurák szoktak beleslukkolni -, amúgy világsztárokkal és MMA-bunyósokkal megtűzdelt profi műsorról van szó, amit átlagosan

havi 190 milliószor töltenek le a különböző platformokon.

Párszor én is próbálkoztam vele, nekem nem tetszett, bár az tényleg üdítő, hogy Rogan tökéletesen leszarja az amerikai kultúrharc egyre merevebb frontvonalait, és miközben rajongva fogadja az ordibáló konteópápát, Alex Jonest, nemrég kifejtette, hogy erkölcsi integritása miatt Bernie Sandersre fog szavazni.