Júlia, Rita
13 °C
19 °C
Index - In English In English Eng

Tóth Gergely

Meccsek száma26

Győzelem23

KO/TKO5

Submission7

Európa kezd megbarátkozni egy új diktátorral Európa kezd megbarátkozni egy új diktátorral

Terror, migránsok, olaj – alacsony a mérce, még akkor is, ha egy Európa szomszédjában hatalomra kerülő líbiai hadúrral kell kiegyezni.

május 19. 17:34

Semjén: Tönkretenném a családomat, ha egyszer csak hazavinnék nyolc hajléktalant Semjén: Tönkretenném a családomat, ha egyszer csak hazavinnék nyolc hajléktalant

Buda 1541-es elfoglalása és a szabadkőművesek is előkerültek a migrációs helyzet kapcsán a Századvég konferenciáján.

május 14. 11:38

Amikor a bika törli fel a padlót a UFC-bajnok torreádorral Amikor a bika törli fel a padlót a UFC-bajnok torreádorral

A gyönyörűen mozgó Rose Namajunas benne ragadt egy fogásban, és irtózatosan fejre dobták.

május 13. 16:14

Gajdics Ottó jeles kormánypárti publicistát, a Karc FM és a Szabad Föld főszerkesztője

a Magyar Tartalékosok Szövetségének felterjesztésére megkapta a Honvédelemért Kitüntető Cím II. fokozatát.

Gajdics az elismerést a magyar honvédelem napja alkalmából rendezett ünnepségen vehette át a Stefánia-palotában. A díjjal kapcsolatosan az alábbi gondolatokat fogalmazta meg:

Az évek során egy harcos pacifistából egy hazáját szerető, és éppen ezért a nemzet megvédéséért erőfeszítéseket tevő emberré váltam. Szeretném, ha minél többen lennének ilyenek a hazámban, ezért kezdtem el tudatosan támogatni azt a tevékenységet, ami a magyar tartalékos sereg visszaállítására indult el.

Az ünnepségen egyébként a Honvédelmi Minisztérium listája alapján Nógrádi György "biztonságpolitikai szakértő" és Mága Zoltán NERzenész is kitüntetésben részesült.

(Magyar Nemzet)

Szergej Glazjev, Putyin gazdasági tanácsadója a Zavtra nevű szélsőjobboldali honlapon publikálta elméletét, voltaképpen miért is került Volodimir Zelenszkij komikus Ukrajna élére:

azért, hogy Kelet-Ukrajna orosz lakosságát zsidókra cserélje.

A Cion Bölcseinek Jegyzőkönyvére emlékeztető forgatókönyv abból a tényből indul ki, hogy Zelenszkij zsidó származású, ezért az antiszemita logika szerint nyilván csak és kizárólag valamilyen Titkos Zsidó Terv (TZST) eszközekeként kerülhetett ilyen fontos beosztásba. Ez a TZST pedig Glazjev szerint abból állna, hogy Zelenszkij Donald Trumppal és az izraeli szélsőjobboldallal karöltve (nyilván a Putyin által patronált, de egyre nehezebben kontrollált Kelet-Ukrajnát visszafoglaló hadművelet után) „az Ígéret Földjének állandó háborúskodásba belefáradt lakóival” váltaná le az előzött oroszokat.

Glazjev írását sokan antiszemitának minősítették, de ezt a tanácsadó visszautasította. És valóban, a konteónak lehet egy olyan olvasata is, mely szerint nem zsidókat, hanem a zsidó expanziós törekvések útjában álló ciszjordániai palesztinokat, illetve a biztonsági és humanitárius szempontból zavaró gázai palesztinokat telepítenének át Zelenszkij segítségével. Ami azért legalább olyan abszurd, és legalább olyan antiszemita, mint ha csak a zsidókat keverte volna bele.

(Times of Israel)

A Guardian turisztikai rovatának szép/különleges/lélegzetelállító vasútvonalakról szóló válogatásában vettük észre a St. Moritzból Zermattba suhanó Gleccser-expressz, a Harz-hegységet behálózó NDK-s vonalak és más különlegességek között a csillebérci Gyermekvasutat. A neves baloldali (bár baloldalisága egy turiszikai cikk esetben irreleváns) brit lap azzal méltatta a 71 éves volt Úttörővasutat, hogy

  • valóban ez a világ legnagyobb játékvasútja, és nem csak azért, mert gyerekek üzemeltetik, hanem azért is, mert háziállatot, bringát és szánkót is fel lehet vinni a kocsiba,
  • gyönyörű tölgy-, kőris- és bükkerdőkön keresztül halad
  • közel van Budapesthez, és jól integrálták a városi tömegközlekedésbe