Valér
2 °C
8 °C

Tóth Gergely

újságíró Politika

Meccsek száma234

Győzelem22

KO/TKO5

Submission7

Történelmi vereséget szenvedtek az amerikai republikánusok Történelmi vereséget szenvedtek az amerikai republikánusok

Egy olyan állam szenátori székét veszítették el, ahol Trump tavaly csaknem 30 százalékkal győzött. Már csak egy mandátum többségük maradt.

december 13. 06:15

Esélyes, hogy egy zaklató ül be az amerikai Szenátusba Esélyes, hogy egy zaklató ül be az amerikai Szenátusba

Most zajlik az év legfontosabb amerikai választása Alabamában, senki nem tudja, mi lesz a vége a zaklatással vádolt trumpista Roy Moore és a liberális jogvédő Doug Jones csatájának.

december 12. 17:13

A halállal esküdnek össze Ferenc pápa ellen A halállal esküdnek össze Ferenc pápa ellen

A katolikus egyházon belül többen is elégedetlenek a pápával. És ennek többen hangot is adnak. De ha azt gondolja, hogy a migránsok és az iszlám melletti kiállása miatt, akkor nem ismeri a katolikusokat.

december 8. 14:12

Valószínűleg soha nem fogok egy percet sem megnézni a TV2 sorozatából, de a villamosmegállóban szíven ütött a főszereplő mottója:

Jó ötlet volt beleszeretnem egy pasiba, aki 1993-ban született?

Ha valaki már most rajta akar kapni egy csúsztatáson, hogy ti. itt nem "mottó"-ról, hanem "dilemmáról" van szó, akkor felhívnám a figyelmet arra, hogy a kérdőjel csak paszomány a mondaton, mivel a leglényegesebb kérdés már elve eldöntöttként van tételezve:

A szerelem nem megtörténik, a szerelmet választjuk.

Az  alkotók szubtilisan, de kétséget nem hagyva tesznek hitet a  szerelem decizionista megközelítése mellett, amikor Eszter (39) karakterét az ötlet fogalma köré építik fel . Eszter (39) (ál)tépelődése ugyanis sejtetni engedi, hogy a szerelem szerelemként való létezésének kezdőpontja egy tisztán az akarat által uralt mozzanat volt. A szerelem nem "támad" (Balzac) Eszterre (39), nem "nyeri fényül" őt (Móra Ferenc), nem egy ellenállhatatlan, lehengerlő erő, ami az embert ontológiailag rázza, rengeti meg. Hanem csak egy szempont, egy tényező, egy változó, amit ez a modern nő (39) mérlegre tesz, bekalkulál életmódjáról szóló döntésébe - függetlenül attól, hogy e döntés mennyire lesz helyes. 

plakat

De a kérdés nem lefutott a "szerelmesnek lenni" választása és a szerelem megtörténése között, mint ahogy a szerelem soha nem volt és nem is lehet lefutott kérdés.

Ön hogy látja?

  • 3245
    A szerelem nem döntés kérdése, mert senki nem tud neki ellenállni, legfeljebb csak el tudja odázni.
  • 2017
    A szerelem választás kérdése - ugyanúgy, ahogy a magány.

hogy erre a dühös, elborult, időtépő műalkotásra ihlette a Godspeed You! Black Emperor kanadai poszt-rock-kollektívát:

 

Oké, nem a 2017-es, hanem az 1989-es kongresszus pártbeszámolójáról van szó, de akkor is:

A budapesti és a hat vidéki iroda berendezéseit és a működtetésre szánt hárommillió forintot a Soros Alapítvány folyósítja.