Illés
17 °C
29 °C

Tóth Gergely

újságíró Politika

Meccsek száma26

Győzelem23

KO/TKO5

Submission7

Amerika és Oroszország egyetért: Trump vesztett, Putyin győzött Amerika és Oroszország egyetért: Trump vesztett, Putyin győzött

A helsinki csúcstalálkozón mutatott szereplése miatt az amerikai elnököt már hazaárulással is megvádolta egy volt CIA-igazgató. Moszkva ellenben roppant elégedett a találkozóval.

július 17. 14:50

A joviális nagybácsi bosszúja A joviális nagybácsi bosszúja

Nagybetűs Történelem: Végre összecsapott a UFC nehézsúlyú és félnehézsúlyú bajnoka. A horvát származású Stipe Miocic és az amerikai Daniel Cormier meccséért érdemes volt éjszakázni.

július 8. 08:00

Tulajdonképpen vége a szíriai polgárháborúnak Tulajdonképpen vége a szíriai polgárháborúnak

Megpecsételődött az arab tavasz bölcsőjének sorsa, már csak a dzsihadisták maradtak. Szíria stabilizálódhat, de csak három részre szakadva.

július 7. 13:36

Az amerikai elnök hiába került a sajtótámadások kereszttüzébe a Putyinnal szembeni nyámnyilasága miatt, egy másik fontos kérdésre is maradt energiája:

Arra, hogy új színt találjon az elnöki különgépnek.

Néhány éven belül ugyanis lecserélik az elnöki szállítóstáb csaknem 30 éves Boeingjét, és Trump szerint a "babakék" színénél – melyet még 1960-ban választott ki John F. Kennedy és felesége, Jacqueline Kennedy – sokkal jobb lenne, ha az Air Force One-t az amerikai nemzeti színekre pingálnák ki. Az elnök a 2021-ben rendszerbe álló különgépen az ágyakat is kiszélesíttetné és puhább törölközőket tetetne a mosdókba.

(BBC)

A UFC 226 egyik sztármeccsének ígérkezett a kameruni menekültből félelmetes KO-géppé avanzsált Francis Ngannou és a texasi „Fekete Szörny”, Derrick Lewis nehézsúlyú összecsapása. Egy kicsit én is felültem az „ilyen, ha két kamion frontálisan ütközik”-szintű hype-nak, és magyar idő szerint hajnali fél hatkor leültem a gép elé.

A két gigász az első menetben csak kerülgeti egymást. Méregetik a küzdőtávot, előfordul, be kell melegedni a nagy dobáshoz. És eltelik öt perc, egyik bunyós sem ér el egyetlen találatot sem. Hmmm. Na majd a második menet! Ugyanaz: ijesztgetések, csalogatások, lábváltások, kósza rúgáskísérlet Lewistól. A bíró inaktivitás miatt megállítja a meccset, és mindkét versenyzőt meginti. Na majd most. Most sem. A Las Vegas-i arénában eleinte fülsüketítő a füttyszó, de már arra is ráunnak. Azért a szünetre felharsan a BÚÚÚÚ. A harmadik menetben el kell dönteni a meccset, hiszen eddig még nem volt egyetlen értékelhető technika sem. De nem, ugyanaz a kerülgetés, sasszézás, méregetés. Kezdek arra gondolni, hogy a főlazsáló Ngannou egy brókeren keresztül fogadást kötött saját utolsó perces KO-jára. Nem, lepereg az utolsó perc is anélkül, hogy a bunyósok egymásnak esnének. Az idő lepereg, az utolsó húsz másodpercben jön pár kósza kaszálás, és ennyi. Szinte biztos vagyok abban, hogy a meccs rekordot döntött a 15 percre jutott inaktivitásban, nem is csoda, hogy a UFC gyorsan le is keveri a valaha volt legzavarbaejtőbb meccsét (amit egyébként Lewis nyert, nagy gratula!)

Miocic és Cormier meccséről itt olvashatnak>>>

Deschampnak még csak hozzá sem kellett nyúlnia a padon ülő Mendy-Lemar-Dembélé válságkezelő stábhoz (utóbbi is már csak M'Bappé pihentetése miatt jött csak be). Giroud is nagyon jó előkészítő középcsatárként, elképesztő csaknem-gólpasszt adott M'Bappénak, és hét fejpárbajt is megnyert (a mezőnyben Pogbával holtversenyben a legtöbbet).