Udvardi-Lakos Luca

Beomlott egy illegális aranybánya Venezuelában, sokan meghaltak és megsérültek Beomlott egy illegális aranybánya Venezuelában, sokan meghaltak és megsérültek

Vannak áldozatok, akiket még nem sikerült kihozni a bányából.

február 22. 09:30

A történész elárulta, mikor kerülne bajba igazán a kormány a kegyelmi ügy miatt A történész elárulta, mikor kerülne bajba igazán a kormány a kegyelmi ügy miatt

Stefano Bottoni szerint a botrány egy csapásra megtörte a politikai apátiát.

február 16. 06:17

Borongósan indul a péntek, de van egy jó hírünk Borongósan indul a péntek, de van egy jó hírünk

Napközben 10 és 17 fok között alakul a hőmérséklet.

február 16. 06:10

Bulgária nem fog katonákat vezényelni Ukrajnába – jelentette ki kedden Szófiában Nyikolaj Denkov bolgár miniszterelnök.

Bolgár csapatok nem mennek oda

– szögezte le.

Nem sokkal korábban Rumen Radev államfő is elutasította Emmanuel Macron francia elnöknek azt a heves vitát kiváltó felvetését, hogy esetleg nyugati csapatokat kell majd Ukrajnába vezényelni.

„Érdeklődéssel és leplezetlen aggodalommal figyeljük az európai vezetők párizsi találkozóját, amelyen elkezdték kipuhatolni a reakciókat nyugati csapatok Ukrajnába vezénylésével kapcsolatban” – jelentette ki Radev Szófiában, szlovén hivatali partnerével, Natasa Pirc Musar köztársasági elnökkel tartott találkozóján. A bolgár államfő hangsúlyozta, hogy ugyan nem szabad magára hagyni Ukrajnát, de nem engedhetők meg olyan meggondolatlan lépések, amelyek esetleg világháborúhoz vezetnek.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a kijevi vezetés béketervéről, valamint az ukrán hadifoglyok és a deportált civilek hazatérésének esélyeiről tárgyalt kedden Rijádban Mohamed bin Szalmán szaúdi trónörökössel. Erről maga Zelenszkij számolt be Telegram-csatornáján, miután váratlanul ellátogatott az arab királyságba – írta az MTI.

A szaúdi állami hírügynökség jelentése szerint a megbeszéléseken Mohamed bin Szalmán megerősítette hazája eltökéltségét és támogatását minden olyan nemzetközi erőfeszítés iránt, amelynek célja az ukránorosz háború lezárása és a béke megteremtése, valamint hozzájárul a háború okozta humanitárius katasztrófa enyhítéséhez.

Ukrajna képviselői eddig többtucatnyi országban tartottak két- vagy többoldalú megbeszéléseket Zelenszkij béketervéről, amely az orosz csapatok kivonása mellett 1991-es határai között állítaná helyre Ukrajnát, illetve elszámoltatná Oroszországot az általa elkövetett jogsértésekért.

Elengedték Alekszej Navalnij néhai orosz ellenzéki politikus ügyvédjét, röviddel azután, hogy kedden letartóztatták Moszkvában – írta a Sky News.

Vaszilij Dubkov a Verstka orosz hírügynökségnek megerősítette, hogy már szabadlábon van, azonban letartóztatásának okát nem indokolta. Hozzátette, az incidens akadályozta őt ügyvédi tevékenységében.

A Sky News felidézi, hogy Dubkov segített Navalnij édesanyjának nyomást gyakorolni az orosz hatóságokra, hogy adják ki neki fia holttestét.