Gyöngyi
4 °C
13 °C

Vajó Zoltán

Végre jó hírek érkeztek a vakcinakeverőknek Végre jó hírek érkeztek a vakcinakeverőknek

Régóta várt jó hír a Janssen-, a Szputnyik V és az AstraZeneca-vakcinákkal oltottaknak.

október 20. 07:05

Jó hír a Sinopharmmal oltottaknak Jó hír a Sinopharmmal oltottaknak

Rengetegen várták már a bejelentést.

október 14. 08:11

Összefog a magyar egészségügy: kezelhető lehet az egyik legsúlyosabb kórházi fertőzés Összefog a magyar egészségügy: kezelhető lehet az egyik legsúlyosabb kórházi fertőzés

Ilyen még nem volt Magyarországon: összefognak a kórházak, és saját zsebből fizetnek egy korszerű kezelést.

október 11. 12:07

Magyarországon a világon az elsők között kezdődött meg a koronavírus elleni harmadik, illetve a Janssen-vakcina esetében a második, tehát emlékeztető oltások beadása. A magyar ajánlás kezdetektől fogva az oltások keveréséről szól, meghagyva ugyan a végső döntést az oltást beadó orvosnak.

Bővebben>>>

Az Egyesült Államokban már gyakorlatilag mindenhol, így például az élelmiszer boltokban is lehet koronavírus elleni védőoltáshoz jutni. Az alábbi képen egy Arizona államban található szupermarket bejáratát látjuk, ahol oltásra buzdít a tábla. Az ingyenes oltás mellé 10 százalék engedményt is kapunk az aznapi bevásárlás számlájából. 

Fotó: Vajó Zoltán, Index.
Fotó: Vajó Zoltán, Index.

Ahogy szinte minden és mindenki, a vendéglátó egységek is megsínylették a járványt és az azzal kapcsolatos korlátozó intézkedéseket. Itt egy kórházi étkezde látható, ami a személyzet és a látogatók kiszolgálására egyaránt szolgál. A helyszín Phoenix, Arizona USA. Az egymással szemben ülőket plexi fal választja el. Jól látható, hogy a székek két különböző méretben készültek, mondjuk úgy, hogy közép és XL méretű kuncsaftok számára. Ez utóbbi persze pozitívum, a plexiről a jövőben talán inkább lemondanánk.

Fotó: Vajó Zoltán, Index
Fotó: Vajó Zoltán, Index