Gerzson
-3 °C
9 °C
Index - In English In English Eng

Valuska László

Magyarország elveszett, csak menekülni lehet Magyarország elveszett, csak menekülni lehet

Goda Krisztina kopaszra borotválta a fejét, bomberdzsekit húzott, hogy megpróbálja megérteni, mi történik ma Magyarországon.

2015. október 23. 14:28

Tizenöt másodperc néma csend Tizenöt másodperc néma csend

Az Egyasszony után senki sem tudott tapsolni a nézőtéren, annyira megrázó és magával ragadó lett Péterfy-Novák Éva története a Jurányiban.

2015. október 22. 11:42

Berúgtam a Mammut ajtaját, és okom volt rá Berúgtam a Mammut ajtaját, és okom volt rá

Luke Skywalkerként kereste a Darth Vaderét, de csak hülyeapákat talált helyette. Dömötör András élete idén Lego-figurákból épülhetett fel. Megnéztük az Alkalmáté idei darabját.

2015. augusztus 3. 14:50

Lenyűgözött a Sátántangó. Megfoghatatlan hosszú (telik, de nem múlik - Krasznahorkai szép szavai), értelmezhetetlenül nagy és feldolgozhatatlanul sokszínű élmény hét és fél órán át ülni és nézni. A tempója, ritmusa és stílusa elkapott. Tarr szuper nézőt faragott belőlem, aki mostantól minden Tarr-filmre jó lesz. Persze vannak laposabb részek, de végre megértettem, miért hagyja abba Tarr: egyszerűen ezt így nemcsak nem lehet, de nem is érdemes csinálni.  Mostantól nem tartom büntetésnek leülni megnézni a Sátántangót, mint a Mechanikus narancsban: kipeckelve a szemek, és vetíteni összeesésig.


Látványos világvégével, robbanásokkal, robotokká váló házakkal dobná fel Michael Bay a tangót, mert a cselekményben sok üres hely vár kitöltésre. Nyilván akcióval.

Goretity Milán nagyon helyesen kijavít minket, hogy "a város főtere,  következetesség kedvéért, ahol a lovak kószálnak az a Szentháromság tér, Baján. Ugyanaz a tér, ahol az óriás bálna is állt."