Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

Varga Attila

sixx

újságíró Kult

Feleség1

Gyerek1

Lemmy-figura1

Forgatókönyv1

Liverpoolban már ünneplik José Mourinhót Liverpoolban már ünneplik José Mourinhót

Mourinho két lábbal tapos saját klubján, nyilvánosan rúg játékosaiba. Csak nem focizik. De miért nem? Neymar, Ronaldo és egy kevés F1 a Gólcastban.

10 órája

Úgy megtrollkodták az amerikai alelnököt, hogy a pislogás is fájhat neki

Mike Pence írt egy gyerekkönyvet a nyuláról. John Oliver tévés műsorvezető is, dettó arról a nyúlról, és az övé, amiben a nyuszi meleg, jobban fogy.

tegnap, 15:44

Charlize Theron is hiába gyökér Charlize Theron is hiába gyökér

Hová lettek az eredeti történetek, az egyszerű akciófilmek? Az biztos, hogy nem a Gringó lesz Hollywood megmentője. Kritika.

tegnap, 14:56

Screen Shot 2018-03-23 at 15.58.31.png

Hang nékül (A Quiet Place) címmel jön egy olyan új horror-thriller a mozikba májusban (amerikai premier április 5.), amit az előzetesek láttán vétek lenne kihagyni, mert tényleg ijesztőnek tűnik. Az van ugyanis, hogy valami posztapokaliptikus jövőben (alternatív idősíkon?) vagyunk, amiben olyan lények vegzálják a népet, amiket a hang ugraszt, azaz ha csendben vagy, megúszod, ha kiabálsz, megszívod. Persze ezt egy kisgyereknek elég nehéz elmagyarázni. A főszerepben John Krasinski és felesége, Emily Blunt, várós.

 

Minden cink nélkül ez egy nagyon jó dolog, és még sok ilyen kellene. 

Elkészültek az V. Bábos Drámaíró Versenyen részt vevő írók az egyfelvonásos, gyerekeknek szóló bábjátékokkal. Péntek délelőtt megkezdték a munkát a rendezők és a csapatok. A péntek délelőtti húzás szerint Lázár Helga Berg Judit Őrangyalok című drámáját; Somogyi Tamás Szabó Borbála Mit vegyek fel? című egyfelvonásosát, Rumi László pedig Tasnádi-Sáhy Péter VIVIKEKE című darabját viszi majd színre.

babos3

A témát az 1958-as Békés Megyei Népújság Divat Sári tanácsadója című cikke alapján kellett megírniuk egyetlen éjszaka alatt az íróknak. Azóta már elkezdődtek az olvasópróbák, bábok kerülnek elő a raktárakból, délután már jelmezeket válogatnak. A rekordgyorsasággal, három nap alatt elkészülő előadásokat vasárnap délután mutatják be a békéscsabai Sík Ferenc Kamaraszínházban.

A produkciókat a Békéscsabai Napsugár Bábszínház és a Jókai Színház színészei mellett a szatmárnémeti Harag György Társulat Brighella Bábtagozata, a Csiky Gergely Állami Magyar Színház, a Sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház és társrendezőként a zalaegerszegi Griff Bábszínház művészei adják elő. A szakmai zsűri a legjobb rendező, színész, színésznő, dráma, valamint a legizgalmasabb férfi és női karakter díjáról dönt, a legjobb előadásra a közönség szavazhat. (MTI)

George Clooney a szombati washingtoni diáktüntetés előtt nyílt levelében dicsérte a parklandi diákok fegyveres erőszak elleni tiltakozó mozgalmát. A floridai Parkland gimnáziumban lezajlott februári lövöldözésnek 17 halálos áldozata volt. A tragédiát követően Amerika-szerte szerveztek iskolai demonstrációkat a fegyvertartás szigorításáért, az iskolák biztonságáért.

A washingtoni March for Our Lives elnevezésű nagyszabású demonstrációhoz számos híresség is csatlakozott, a szombatra szervezett tüntetésen George Clooney és felesége, Amal Clooney is részt vesz, sőt, félmillió dollárral (127 millió forinttal) támogatták is a rendezvényt. Példájukat más hírességek is követték.

A brit The Guardian amerikai kiadásának pénteki különszámát vendégszerkesztőként a parklandi Majory Stoneman Douglas középiskola újságjának szerkesztősége készítette. A diákok a lapban a felvonulással foglalkoznak, emellett a fegyvertartás szigorításának, az iskolai biztonság növelésének szükségességére hívják fel a figyelmet.

Clooney nyílt levelében gratulált a parklandi diákok hihetetlen munkájához, és erőfeszítéseikhez, amellyel biztonságosabb hellyé teszik az országot.

Megint büszkévé tettetek a hazámra

- üzente nekik. (MTI)