Víg György

Amikor még súlyt emeltek, nem árat Amikor még súlyt emeltek, nem árat

Szocialista body building és pártállami wellness a hetvenes évek alkonyán.

szeptember 21. 14:19

Kinizsi Pál csatát sosem vesztett, de a csontjait még keresik Kinizsi Pál csatát sosem vesztett, de a csontjait még keresik

Kiderülhet, hol nyugszik a verhetetlen törökverő.

szeptember 18. 14:59

Olyan magyarok írtak filmtörténelmet, akikről itthon alig hallottunk Olyan magyarok írtak filmtörténelmet, akikről itthon alig hallottunk

Magyar filmesek Budapesttől Hollywoodig, sztárok, művészek és száznál is több film a klasszikus fővárosi mozis maratonon.

szeptember 10. 05:56

Balassagyarmatról és több környékbeli településről is kikergették a csehszlovák megszálló csapatokat 1919 januárjában a cél érdekében összefogó helyi dzsentrik, katonák és vasutasok. Arról már kevesebb szó esik, hogy a csehszlovákok akciójukkal megsértették az 1918-ban meghúzott demarkációs vonalakat, tehát a győztes hatalmak szempontjából is jogtalanul léptek fel.

Világosabbá válik, mekkora szerepe volt a magyar ellenállásnak a Trianon utáni határvonalak meghúzásában, és a szabadkőművesek ténykedéseire is fény derül az Index kultúra rovatának arutluK podcast adásából szombaton,  melynek vendége Ablonczy Balázs történész. 

Megtalálták a tatár karaktereket a magyar–mongol–angol koprodukcióban készülő, 1242 – A Nyugat kapujában című filmhez. A készülő történelmi akció-dráma producere. Sipos Kornél és a rendező Soós Péter Mongóliába utazott az autentikus casting kedvéért. A Sipos Kornél facebook oldalán posztolt képek arról tanúskodnak, hogy a legjobb helyen keresgélnek.

Mint erről az Index is hírt adott a készülő akció-drámában Kevin Spacey játszhatja a főgonoszt, Christopher Lambert pedig várhatóan egy idős lovag lesz.

A Nemzeti Filmintézet 1,26 milliárd forintos gyártási támogatásával készülő film a XIII. századba repít vissza, amikor Batu kán, a világhódító Dzsingisz kán unokája seregével Esztergom falai alá ér. Európa meghódítása előtt el kell söpörnie útjából a magyar várat. A maroknyi védő Euszebiost kanonok és a spanyol zsoldoskapitány, Simon vezetésével az utolsó harcra készül.

Az énekes legközelebb a Coachella fesztiválon lép fel, itt lesz az új szerzemény első élő debütálása is. A magyar közönségnek azonban nem kell egészen Los Angelesig utaznia annak érdekében, hogy élőben hallhassa kedvencét, hiszen az énekes július 13-án a Papp László Budapest Sportarénában koncertezik.