Diána
11 °C
22 °C

Víg György

Thuróczy Szabolcs az Indexnek: Nem érzem magam paprikajancsinak Thuróczy Szabolcs az Indexnek: Nem érzem magam paprikajancsinak

A színművész felszáll az égbe is, és beszél arról, mi okozza az általános elhülyülést.

tegnap, 14:43

Gyurcsány mindig kétszer csenget – megjelent az Elk*rtuk című film trailere Gyurcsány mindig kétszer csenget – megjelent az Elk*rtuk című film trailere

Kálmán Olgával kezdődik az új Kálomista produkció.

szeptember 16. 13:10

Demeter Szilárd cáfolja a sanda pletykákat Demeter Szilárd cáfolja a sanda pletykákat

Az Indexnek politikai hangulatkeltésről beszélt.

szeptember 16. 05:57

Ez a törvényjavaslat gyalázatos módon mossa össze a pedofíliát a homoszexualitással. A volt férjemmel, a párjával és a gyerekemmel együtt jöttünk el a demonstrációra. Azért hoztuk el a lányunkat is, hogy megmutassuk neki, milyen sokszínű a világ. Óriási károkat okozunk a gyerekeinknek, ha nem kommunikálunk velük a homoszexualitásról. Akik olyan retorikát használnak, ami bűnösíti azokat a fiatalokat, akiknek bármilyen értelemben vett indentitásbeli problémájuk van, maguk válnak bűnössé, hiszen súlyosan és megbocsáthatatlanul ártanak a gyerekeknek.

- mondta Kovács Patrícia, színész

A melegek elleni, homofóbiára építő kampány a Fidesz megbélyegző, kirekesztő permanens gyűlöletkampányának része. A gyerekeket a felnőtt társadalom álszentségétől kell védeni, és nem attól, hogy elfogadják egymást, magukat. Aljasság a gyerekekben félelmet vagy szégyenérzetet kelteni nemi identitásuk miatt. A szovjet típusú, »átnevelő« propagandára hajazó törvényjavaslat egyik következménye a titkolózásra kényszerített családok boldogtalanná válása lehet. Az előrelátható következmények közt szerepel az is, hogy megnövekszik a gyermekkori öngyilkossági kísérletek száma. Ha megvalósul a Fidesz erre vonatkozó ötlete, az kimeríti a kiskorúak aljas, önös, politikai érdekből történő veszélyeztetésének bűntettét.

- mondta Bárdos Deák Ágnes énekes, dalszerző

A walesi származású színészóriás ezúttal a The Father, amely magyarul Megmaradt apámnak című címet viseli, férfi főszereplőjeként került az Oscar jelöltek közé. Az időskori demenciával küzdő drámaíró figuráját már akkor Anthony Hopkinsnak szánta a farancia rendező, Florian Zeller, amikor még csak tervezgette a forgatást. Elég jól tervezgetett, hiszen elsőfilmesként hat kategóriában jelölték alkotást.

A nyolcvanhárom éves színész, aki az 1992-es A bárányok hallgatnak után most megkapta második Oscar-díját, rekordot állított be. Eddig Henry Fonda volt a legidősebb színész, aki nyerni tudott, de ő „csak” hetvenhat éves volt, amikor megkapta a szobrocskát Az Aranytó című filmdráma férfi főszerepéért.

Anthony Hopkins Richard Burton hatására döntötte el, hogy ő is színész lesz. Nem csoda, hiszen földik voltak, mindketten a walesi Port Talbotban cseperedtek.

Apja nem nagyon hitt a színművészetben, és amikor látta, hogy fia nem hajlandó tisztességes szakmát tanulni, kivágta otthonról a tizenhat éves álmodozót. Anthony nem adta fel, amatőrök között kereste az úját, majd letudta a kétéves katonaságot, és a londoni Royal Academy of Dramatic Art színész szakán szerzett szakmai képesítést.

A hatvanas évek közepén Sir Lawrence Olivier vette fel a londoni Nemzeti Színházba, a következő években a brit színpadok vezető művészeként tartották számon az italt sem megvető színészt.

Hamar felfedezték a filmrendezők is. Első fontos filmszerepét Katharine Hepburn és Peter O'Toole társaságában játszhatta el.

A hetvenes évek közepétől nagyjából tíz évet töltött Los Angelesben. Eleinte többnyire részeg volt, majd rájött, hogy ez nem igazán tesz neki jót, és szakemberhez fordult segítségért.

A nyolcvanas években még nem sikerült a legnagyobb hollywoodi sztárok közé jutnia, de az 1991-es Bárányok hallgatnak zseniális kannibáljaként rájött a szakma és a világ, hogy Hopkins kivételes színész.

Bármihez nyúlt arannyá vált – legyen az a kardos, lovaglós Zorro, Brad Pitt apja a Szenvedélyek viharában, vagy megszállott ausztrál veterán motoros a Leggyorsabb indiánban. Még Thor apját, a zord Odint is hitelesen játszotta.

Rég nem iszik, szívesen fest és zenél, és nyolcvanhárom évesen sem életművéért kapott Oscart.