Előd
10 °C
16 °C

Víg György

Szőcs Géza emlékének ajánlja ünnepi koncertjét október 23-án a Concerto Budapest Szőcs Géza emlékének ajánlja ünnepi koncertjét október 23-án a Concerto Budapest

Holnap este élő közvetítés a Zeneakadémiáról az Indexen.

20 perce

A család az család, a lótusz meg lótusz A család az család, a lótusz meg lótusz

Az emberek úgy állnak össze, hogy közben szét is mennek – állapítja meg a sokoldalú stylist.

október 20. 19:59

Budapest romokban, a jövő csak Sámánnal elviselhető Budapest romokban, a jövő csak Sámánnal elviselhető

Képeslapot kaptunk. Ki küld ma már képeslapot?Podcastunk vendége Odegnál Róbert grafikus, filmrendező.

október 16. 07:43

Életműrekordot jelentő, 160 millió forintért kelt el Vaszary János San Remo című festménye a Virág Judit Galéria őszi aukcióján. 

Vaszary János műveit egyik utolsó itáliai utazását felidéző San Remo című festménye 50 millió forintos kikiáltási árról indulva, online, helyszíni és telefonos licitharcot követően életműrekordot jelentő, 160 millió forintos áron kelt el.

Aba-Novák Vilmos Római trattoria ciklusához tartozó Utcai zenészek című képe 30 millió forintos kikiáltási árról indulva 48 millió forintért cserélt gazdát. A festőművész Galambdúcok (Hajnali vásárosok) című művét 26 millió forintért vásárolták meg.

Munkácsy Mihály Anya gyermekével, tanulmány a Siralomházhoz című műve szintén 48 millió forintért kelt el az aukción. Kádár Béla két amerikai élményekből született festménye, a Forgalomirányító New Yorkban 22 millió, míg a New York-i metróállomás című festmény 13 millió forintért kelt el. A Hölgy piros gyöngysorral című alkotását 12 millió forintért vásárolták meg.

Vaszary János Balatoni tájképe 19 millió forintért kelt el. Mednyánszky László a Vonuló katonák című festményét 18 millió forintért vásárolták meg. Boromisza Tibor Zaza part című festményét 16 millió forintért vitték el. 15 millió forintért kelt el Perlrott-Csaba Vilmos korai műve, a Kecskeméti parkrészlet és Schönberger Armand Társaság című festménye is. Tihanyi Lajos Absztrakt festmény című alkotásáért 12 millió forint volt a győztes licit.

 A Virág Judit Galéria őszi aukcióján 159 tételre lehetett licitálni, és Magyarországon kívül Moszkvából, Londonból, Szlovákiából, Szlovéniából és Németországból is érkeztek vételi ajánlatok.

November 19-én mutatja be a Netflix a Tick, Tick... Boom! című musical filmváltozatát. A főszerepet a Csodálatos Pókember és a Fegyvertelen katona sztárja, Andrew Garfield játssza - adta hírül az IMDB.

 

A Tick, Tick ...Boom! mozis verzióját Lin-Manuel Miranda készítette el, aki szinte egymaga hozta össze Amerika egyik legsikeresebb Broadway musicaljét a Hamiltont. Legalábbis megírta, megrendezte, zenét komponált hozzá és eljátszotta a címszerepet. 

A Tick, Tick... Boom! valós történeten alapul. Jonathan Larson amerikai zeneszerző (Rent) azonos című zenés darabját filmesítették meg. Larson szintén multitehetség: megírta a darabot, a szövegeket és a zenét is. Az önéletrajzi ihletésű történet egy fiatal zenészről szól, akinek legnagyobb álma, hogy műveit a Broadwayre vihesse. Élete kilátástalannak látszik, attól fél, sosem fog boldogulni. A filmet november 12-én mutatják be a mozik, és 19-től már Netflixen is láthatjuk.

Ez a törvényjavaslat gyalázatos módon mossa össze a pedofíliát a homoszexualitással. A volt férjemmel, a párjával és a gyerekemmel együtt jöttünk el a demonstrációra. Azért hoztuk el a lányunkat is, hogy megmutassuk neki, milyen sokszínű a világ. Óriási károkat okozunk a gyerekeinknek, ha nem kommunikálunk velük a homoszexualitásról. Akik olyan retorikát használnak, ami bűnösíti azokat a fiatalokat, akiknek bármilyen értelemben vett indentitásbeli problémájuk van, maguk válnak bűnössé, hiszen súlyosan és megbocsáthatatlanul ártanak a gyerekeknek.

- mondta Kovács Patrícia, színész