Adalbert
13 °C
21 °C

Virág Dániel

Valaki 710 ezer forintot fizetett egy 1794-es Károlyi-Bibliáért Valaki 710 ezer forintot fizetett egy 1794-es Károlyi-Bibliáért

Az aukció második legdrágább kötete egy Kossuth-kötet volt.

20 perce

Szünetelteti a gyerekeknek szánt Instagram fejlesztését a Facebook Szünetelteti a gyerekeknek szánt Instagram fejlesztését a Facebook

A kritikák hatására parkolópályára kerül a projekt.

1 órája

A CIA állítólag több tervet is kidolgozott Julian Assange kiiktatására A CIA állítólag több tervet is kidolgozott Julian Assange kiiktatására

A WikiLeaks alapítójának elrablása és meggyilkolása is felmerülhetett.a is felmerülhetett.

2 órája

A ToyZone idén augusztusban megalkotta, hogy nézne ki a Netflix pár sikeres sorozata, ha azok a világhírű dán építőjátékból készültek volna. Ezen felbuzdulva a Diamond Lobby csapata most elkészített nyolc legendás Call of Duty multiplayer pályát, az egészet Lego kockákból felépítve.

A tervezéshez az ingyenesen elérhető Bricklink Studio 2.0 tervezőszoftvert használta a csapat, a pályák pontos visszaadásához pedig a 3D-s dizájner, Evghenii Loctev volt segítségükre. A Bricklinknek hála olyan építőelemekből készültek el a pályák virtuális Lego másolatai, melyek beszerezhetők, igaz közülük több elég ritka és drága darab. A Diamond Lobby tervezői azt is közölték, mekkora méretű lenne a Lego pálya, ha azt valaki meg akarná építeni a terveik szerint, és kiszámolták azt is, hogy ez körülbelül mennyibe kerülne.

Crash

Crash (Call of Duty 4: Modern Warfare) Fotó: Activision / Diamond Lobby

A Call of Duty 4: Modern Warfare-ban debütált, majd DLC-ként helyet kapott a Modern Warfare 2-ben, aztán újra megjelent a Modern Warfare: Remasteredben, a CoD: Mobile-ban és a 2019-es Modern Warfare-ban is. Megépítéséhez 1,11 × 1,46 × 0,3 méteres méretben 2167 kockára lenne szükség, ami nagyjából 405 ezer forintból lenne beszerezhető.

Castle

Castle (World at War) Fotó: YouTube / Diamond Lobby

A sorozat World at War című játékában tűnt fel ez a pálya, mely az idei Vanguardban visszatér. A közepes méretű Castle-hez 12873 építőelem kellene, hogy 1,56 × 2,02 × 0,64 méteres méretben elkészüljön. Többe kerülne, mint a Crash, kb. 756 ezer forintot kellene érte fizetni.

Terminal

Terminal (Modern Warfare 2) Fotó: Activision / Diamond Lobby

A No Russian küldetésnek helyszíne, az orosz repülőtér szolgált alapul a Modern Warfare 2-ben megismert Terminalhoz, mely a legdrágább Lego-építmény lenne. A 18043 darabból megépíthető pályát 1 millió 427 ezer forintba kerülne felhúzni Legóból. Az árat és a méreteket főleg a repülőgép tolja meg, 3,97 × 2,87 × 0,52 méteresre tudták építőkockákból megcsinálni a pályát, mely a MW2 után az MW3-ban, a Call of Duty Online-ban, az Infinite Warfare-ban és a CoD: Mobile-ban is feltűnt.

Rust

Rust (Modern Warfare 2) Fotó: Activision / Diamond Lobby

A listán egy Infinity Ward játékból származó pálya van még, a Rust, mely a Terminallal együtt az MW2-ben debütált. A Rust utána visszatért a CoD Online-ban, húsvéti tojásként az Advanced Warfare-ben, majd a 2019-es reboot Modern Warfare-ban és a CoD: Mobile-ban is. Legóból 546 ezer magyar forintért, 1811 darabból lehetne megépíteni 1,28 × 1,28 × 0,82 méteres méretben, mielőtt kihívunk valakit egy 1v1-re.

Firing Range

Firing Range (Black Ops) Fotó: Activision / Diamond Lobby

A maradék pályák mind a Treyarch játékaiból vannak, akárcsak a Castle. A Firing Range az első Black Ops-ban volt először játszható, később bekerült az Online-ba, a Mobile-ba és visszatért a Black Ops harmadik (kiegészítőként) és negyedik részében is. A kubai lőtér 5133 darabból lenne megépíthető, nagyjából 600 ezret kellene érte fizetni és 1,94 × 1,79 × 0,41 méteres területet foglalna el.

Nuketown

Nuketown (Black Ops) Fotó: Activision / Diamond Lobby

Ha csak a Lego szettet látnánk, azt is gondolhatnánk, hogy egy cuki kisvárosról van szó. A kaotikus pálya, amin először a Black Ops első részében lehetett játszani, azóta pedig minden_egyes_Treyarch_játékban_is (BO2, BO3, BO4, BO:CW és CoD Online, CoD: Mobile), építőkockákból 5953 darabból készülhetne el 1,54 × 1,35 × 0,67 méteres méretben 916 ezer forintból.

Slums

Slums (Black Ops 2) Fotó: Activision / Diamond Lobby

A kompetitív CoD egyik, ha nem a legjobb pályája a Black Ops 2-ből. A Lego változathoz 3456 kocka kellene, 1,92 méter széles, 1,3 méter hosszú és 0,53 méter magas lenne, az építőelemek beszerzése pedig 404 ezer forintból lenne megoldható. A Slums a BO2 után kiegészítő pályaként bekerült a BO3-ba, aztán a negyedik részbe, majd a Cold Warba is.

Raid

Raid (Black Ops 2) Fotó: Activision / Diamond Lobby

Cold War legélvezhetőbb multiplayer pályája, amit eredetileg a Black Ops 2-be terveztek, majd Empire néven újratervezték a BO3-ban, és bekerült a BO4 Blackout módjába is, egész színes és nagy Legóból. A Raid 14152 darabból megépíthető, 1,76 × 2,19 × 0,42 méter nagy és 747 ezer dollárba kerülne megépíteni a valóságban.

Az biztos, hogy a dán játékgyártó nem fogja elkészíteni a Call of Duty készleteket, ugyanis a cég alapítóelvei között szerepel, hogy nem gyártanak harcászati eszközökről mintázott, illetve háborús tematikájú készleteket. Tavaly júliusban például ezért vonták vissza a Boeing V-22 Osprey konvertiplánról készült Technics szettet, mivel egy német szervezet petícióban jelezte, a Lego által mentőhelikopterként megjelenített eszközt valójában katonai céllal tervezték és hadászati céllal használják.

Más építőjáték-gyártókat a katonai témájú szettek nem zavarnak, a Mattel tulajdonában álló Mega Blocks kínálatában például van Call of Duty-s készlet is.

Szeptember 22-én, azaz ma, szerdán van az őszi nap-éj egyenlőség, mellyel elkezdődik a 2021-es csillagászati ősz. Hogy egészen pontosak legyünk: 2021. szeptember 22-én, 21 óra 20 perckor.

Az északi féltekén beköszöntő csillagászati tavaszt ünneplő Google doodle (2021. szeptember 22.)
Az északi féltekén beköszöntő csillagászati tavaszt ünneplő Google doodle (2021. szeptember 22.)
Fotó: Google

Ma a nappal és az éjszaka egyenlő hosszúságú lesz, ezt követően december 21-ig folyamatosan rövidülnek a nappalok az északi féltekén, így tovább lesz sötét, mint világos. Az ősz beköszöntét a budapesti időjárás is érzékelteti ma, s ha valaki megnyitja a Google keresőt, az láthatja, ahogy a keresőóriás egy sünnel és lehulló levelekkel ünnepli a napot.

Akik a déli féltekén élnek, azok egy tavaszi növények között sétáló, fején virágkoszorút viselő sünt láthat, hisz a bolygó azon részén most (vagyis holnap, szeptember 23-án) kezdődik a csillagászati tavasz.

A déli félteke tavaszát ünneplő Google doodle sün (2021. szeptember 22.)
A déli félteke tavaszát ünneplő Google doodle sün (2021. szeptember 22.)
Fotó: Google

Thaiföldön a mor lam királynőjének tartott énekesnő, Bunpheng Faiphiuchai születésének 89. évfordulójáról emlékezik meg a Google, míg Uruguay-ban a helyi pedagógusnapot ünneplik ma, így ott a keresőóriás tanárokat és diákokat szimbolizáló méheket rak kezdőlapjára.

Ha valakit érdekelnek az elmúlt évek doodle-jei, ide kattintva átböngészheti őket és olvashat hátterükről. Ja, és ne felejtsék el megfigyelni, hogy minden apró animációban el van rejtve a Google neve!

2014. május 11-én, az Amerikai Egyesült Államok anyák napja ünnepén jelent meg a 2018-ban drogtúladagolásban meghalt Mac Miller Faces című mixtape-je. A huszonnégy dalból álló válogatás azóta nem volt elérhető teljes formájában, sem online zeneáruházban, sem streamingen.

Mac Miller 2017-ben Los Angelesben
Mac Miller 2017-ben Los Angelesben
Fotó: Rich Fury / Getty Images Hungary

Mac Miller kiadója úgy döntött, idén október 15-én elérhetővé teszi a mixtape-et a streamingszolgáltatókon keresztül egy bónusz dallal kiegészítve, illetve a válogatás vinyl lemezre is kerül. Az újrakiadás bejelentéséhez videóklip is készült a Faces projekt Colors and Shapes című dalához, ezt Sam Mason jegyzi rendezőként.

Mason közleményben mondta el, a kliphez Mac Miller gyerekkora adott inspirációt, a család segítségével próbálták meg visszaadni, milyen volt Pittsburgh városa, a rapper egykori játékai, családi házuk. A klipben látható állatot Ralph, Miller volt kutyája inspirálta.

A Faces a rapper második nagylemeze, a Watching Movies With The Sound Off című album és a 2015-ös harmadik LP, a GO:OD AM között jelent meg. A streamingen, illetve a digitális áruházakban október 15-én lesz elérhető a teljes mixtape, ezen a napon jelenik meg lemezen is a Warner Records gondozásában. A Faces közreműködő előadói között feltűnik Thundercat, Earl Sweatshirt, Vince Staples, Sir Michael Rocks és Rick Ross is.