Blanka, Bianka
-2 °C
14 °C

Vöő György

Dömötör Csaba: a magyarság csillaga felemelkedőben van Dömötör Csaba: a magyarság csillaga felemelkedőben van

Az államtitkár jelezte: tízszeresére nőtt a határon túli magyarság támogatása az elmúlt évtizedben.

október 23. 21:59

Kína és Oroszország most közös hadgyakorlattal fitogtatta erejét a Nyugatnak Kína és Oroszország most közös hadgyakorlattal fitogtatta erejét a Nyugatnak

Moszkva és Peking szorosabbra fűzte katonai együttműködését.

október 23. 21:57

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ besorolása szerint a négyfokú skálán a második legrosszabbnak számító besorolást kapta Magyarország nagy része. A Közép-Dunántúlon egy fokkal jobb a helyzet, írta a hvg.hu.

Az új fertőzöttek száma alapján a szomszédaink közül Románia és Szlovénia egésze, valamint Szlovákia kétharmada és Horvátország magyar határhoz közeli része került a legrosszabb kategóriába.

Ukrajnában 23 785 új koronavírusos fertőzöttet diagnosztizáltak pénteken, ami a járvány kitörése óta a legmagasabb napi esetszám. A Covid–19 és szövődményei 614 beteg életét ragadták el az utóbbi 24 órában, írta a karpathir.com. A betegek között 1800 gyerek van. Kórházi ellátásra 5141 beteg szorult. 

Egy nap alatt 350 új koronavírusos megbetegedést regisztráltak Kárpátalján, közölte a karpatalja.ma. A fertőzés szövődményeként 4 beteg veszítette életét pénteken.

Ukrajnában megszüntethetők lesznek a karanténkorlátozások, ha a lakosság legalább 70 százaléka be lesz oltva a koronavírus ellen, az európai országoknak ezt 4-5 hónap leforgása alatt sikerült megoldaniuk. Ezt Viktor Ljasko ukrán egészségügyi miniszter mondta egy televíziós műsorban.

Romániában 15 261 új fertőzöttet szűrtek ki pénteken. A Covid–19-cel és szövődményeivel 446 beteg képtelen volt megbirkózni az utóbbi 24 órában, írta az Agerpres hírügynökség.

Jelenleg 1854 pácienst intenzív osztályon kell ápolni, közülük 41 gyermek. Romániában egyetlenegy szabad intenzív terápiás ágy sem áll rendelkezésre Covid-betegek kezelésére, leszámítva azokat, amelyeket az alapbetegségük mellett koronavírussal is megfertőződött pácienseknek különítettek el különböző kórházakban.