Arnold, Levente
17 °C
28 °C

Zubreczki Dávid

újságíró Index

Tényleg gazdasági újságíró vagy?Nem.

Akkor mit keres a neved itt a rovatban?Itt volt hely.

Akkor mit csinálsz valójában?Urbanista, Múltcore, Kerékagy

PR-os vagyok, hívhatlak gazdasági témájú bármire?Könyörgöm ne, olyan szomorú lesz a fejem, mint itt a képen.

A fülbevalós betyár domborműve visszakerül a Kossuth térre A fülbevalós betyár domborműve visszakerül a Kossuth térre

A lebontott MTESZ-székház aljában állt a rejtélyes alkotás, melyről nem igazán tudjuk, mit ábrázol.

június 15. 13:58

Elvadult bozótosból csodás kertek Elvadult bozótosból csodás kertek

Némelyik kastélykert egy játszótér árából helyreállítható, ha valaki felfedezi a nyomait. Mesébe illő történetek, szerte az országból.

június 14. 23:18

A járdára omlik a Hadik laktanya - frissítve! A járdára omlik a Hadik laktanya - frissítve!

A Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat működik benne, hónapok óta tart az igénytelen lezárás.

június 12. 11:23

Rég nem volt akkor visszhangja magyar képregénynek, mint a Nyugat+Zombiknak, főleg már évekkel a megjelenése előtt. Hőbörögtek is a régi képregényes arcok miatta, volt, aki pedig egyenesen azzal vádolt, hogy én szabadítottam az országra az átkot, mely maga alá temeti szegény szubkultúrát. 

Nos a végeredmény már ugyan nem szólt olyan nagyot, de szerintem hatalmas ötlet volt az egész, ami ráadásul egy csomó olyan ember figyelmét is felkeltette, akit korábban nem nagyon érdekeltek sem a képregények, sem a Nyugat. Szóval mindenki jól járt.

Az alkotó, Csepella Olivér pedig most egy újabb képregénnyel jelentkezett, és ismét komoly témát oldott kicsit lazábbra. Igaz, Lórátffy Zsuzsanna 1655-ben játszódó történetében nincsenek zombik, csak némi kis démonhajkurászás, viszont igen szórakoztató.

lórántffy.PNG
Fotó: reformacio2017.hu

Kicsit döcögve és kuszán indul ugyan, de aztán beindul rendesen. Simán a téma - az erdélyi reformáció - eddigi legjobb és legkönnyedebb feldolgozása. Vannak benne vicces dolgok, kutya, Olivér, egy csomó klassz rajz, meg úgy általában: kifejezetten jó ránézni az egészre. Mentes minden ájtatoskodástól, és olyan slusszpoén van a végén, hogy csak na.

A kiadványt a Reformáció500-hoz kapcsolódva adták ki, amelynek keretében azért láttunk pár jó húzást. Például a Kálvin téren megvalósított nagyszerű emlékművet. Komoly témák kepregényésítésére pedig itt mutattunk be pár remek példát a Himnusztól a Husztig.

A Lórántffy Zsuzsanna megír egy levelet című képregényt itt lehet megnézni online vagy akár le is lehet tölteni PDF-ben.

Oké, ha innen nézzük tényleg nem egyértelmű, de szemből már fel lehet ismerni, hogy Ybl Miklósról van szó:

Ahogy arról a Budapest blog is beszámolt, alig néhány napja adták át felújítva a Várkert egykori szivattyúházát, melyet végül Kreatív Háznak kereszteltek. (Mennyivel kreatívabb elnevezés volt a Vízház, ahogy eredetileg akarták hívni! De hát ugye a brandépítők útjai kifürkészhetetlenek...) A sztárszobrász, Szőke Gábor Miklós művei mellett nem igen esett szó a sajtóban Majoros Áron Zsolt alkotásáról, mely az épület tervezőjének állít emléket, úgyhogy most említsük meg őt is.

Láttunk már azért ehhez hasonlót, nem is egyet, de örülök neki, hogy azért Ybl is kapott egy emlékjelet a felújított épületben, ráadásul kreatívabbat egy egyszerű márványtáblánál.

Pár napja posztoltam az Urbanistán egy érdekes hirdetést: 56 millióért luxuslakóhajót árultak a Dunán, Vizafogónál. Bár a hirdetést törölték, egy kedves olvasónk, Tibor közben beküldött egy másik hirdetést ugyanerről: egy teljesen más profilú portálon teljesen más áron kínálják, pont ugyanezt a terméket.

panel
Fotó: ingatlan.com

A Használtautó.hu-n ugyanis 44,5 millió ugyanezt a lakás. Vagyis izé... jármű. Aki lemaradt az előzőről, annak most be kell érnie azzal, hogy tízmillióval olcsóbban veheti meg ugyanazt.