Klaudia
-4 °C
2 °C

Zubreczki Dávid

újságíró Index

Tényleg gazdasági újságíró vagy?Nem.

Akkor mit keres a neved itt a rovatban?Itt volt hely.

Akkor mit csinálsz valójában?Urbanista, Múltcore, Kerékagy

PR-os vagyok, hívhatlak gazdasági témájú bármire?Könyörgöm ne, olyan szomorú lesz a fejem, mint itt a képen.

Félig lebontott ház tetejére tervezett otthont magának Félig lebontott ház tetejére tervezett otthont magának

Csomay Zsófia építész nagyon izgalmas lakást épített magának a Várhegy oldalában.

22 perce

Idén is nagyon furcsa lett a magyar pavilon Lipcsében Idén is nagyon furcsa lett a magyar pavilon Lipcsében

Meglepetés a könyvvásáron: az egész világot beelőztük a Bauhaus-évforduló ünneplésével.

tegnap, 14:12

Elkezdték lerombolni a Balaton legszebb régi villanegyedét Elkezdték lerombolni a Balaton legszebb régi villanegyedét

A 110 éves Lajos Lak nyaraló helyén most 51 lakásos társasház épül Fonyódon.

március 14. 15:33

Egész pályás letámadással indítanak tavasszal az árvácskák, a Főkert 130 ezer saját termesztésű példányt ültet ki a napokban. 111 ezer már kinn van tavalyról, és akkor arról a 35 ezer hagymásról (tulipán, nárcisz és császárkorona) nem is beszéltünk, amelyek szintén hamarosan virítani kezdenek. Érdemes lesni a Széchenyi vagy a Hess András teret, a Szent István Parkot, esetleg a margitszigeti szökőkút környékét, de a bővebb, még frissülő lista itt van - az időpontok persze az időjárás függvényében változhatnak.

Addig is néhány fotó a felkészítőtáborból:

 

A hamarosan eltűnő Olimpia Szálló, melyről itt írtunk részletesen az Urbanistán, számos filmszerepet kapott életében. Linda és Ötvös Csöpi is bunyózott benne, de arra nem is emlékeztem, hogy egy Jovanotti-klipet is forgattak itt. Szerencsére Zitának eszébe jutott és be is kommentelte  nekünk.

Úgy látszik, a hely vonzotta a balhét, mert itt most is súlyos lövöldözés, üldözés és miegymás történik a falai között. Az viszont egészen elképesztő, hogy hogyan néz ki a szálloda a Normafa fái helyett toronyházak sűrűjében.

Rendben, az az ablak valójában a bejárati ajtó ebben az eladásra hirdetett Forint utcai lakásban. Sőt mellé még fér egy másik ablak is, de ha egy egyetlen helyiségből álló lakóingatlanban

a küszöb mellmagasságban van,

akkor azt azért egy kis jóindulattal nevezhetjük ablaknak. Viszont egy percig sem szeretnék csúfolódni ezen a lakáson, félre ne értsen senki: nekem kifejezetten tetszik.

Egyrészt ritka ilyen méretben az ennyire világos lak, és sikerült elég jól elrendezni benne mindent a lehetőségekhez mérten. Mennyire jó már ez a lejtős falon kialakított polc!

mini lakás fillér utca
Fotó: Otthontérkép

A hirdetésből kiderül, hogy eredetileg üzlethelyiség volt, meg az is, hogy - idézem - "alagsori ingatlan a ház alsó szintjén található". Mesebeli hangulat és az utcafotók alapján kifejezetten kellemes környék. Mondjuk a 12,7 milliós ár elgondolkodtató, de ha gazdag mesefigura lennék, egy percig sem haboznék.

Aki még több különleges és furcsa ingatlanról olvasna, kövesse az Urbanistát a Facebookon.