Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Zubreczki Dávid

újságíró Index

Tényleg gazdasági újságíró vagy?Nem.

Akkor mit keres a neved itt a rovatban?Itt volt hely.

Akkor mit csinálsz valójában?Urbanista, Múltcore, Kerékagy

PR-os vagyok, hívhatlak gazdasági témájú bármire?Könyörgöm ne, olyan szomorú lesz a fejem, mint itt a képen.

Egy kockaházat is klasszul át lehet alakítani Egy kockaházat is klasszul át lehet alakítani

Kovács Csaba építész egy Kádár-kocka elemeit felhasználva épített magának álomotthont.

tegnap, 12:43

Egy egészen vagány társasház a Foka-öböl partján: Danubio Egy egészen vagány társasház a Foka-öböl partján: Danubio

Csak pocsék társasházak épülnek budapesti ingatlanboomban? Elkezdtük sorra venni az kivételeket: a Danubio az egyik legjobb ellenpélda.

március 20. 14:30

Félig lebontott ház tetejére tervezett otthont magának Félig lebontott ház tetejére tervezett otthont magának

Csomay Zsófia építész nagyon izgalmas lakást épített magának a Várhegy oldalában.

március 20. 09:11

Egész pályás letámadással indítanak tavasszal az árvácskák, a Főkert 130 ezer saját termesztésű példányt ültet ki a napokban. 111 ezer már kinn van tavalyról, és akkor arról a 35 ezer hagymásról (tulipán, nárcisz és császárkorona) nem is beszéltünk, amelyek szintén hamarosan virítani kezdenek. Érdemes lesni a Széchenyi vagy a Hess András teret, a Szent István Parkot, esetleg a margitszigeti szökőkút környékét, de a bővebb, még frissülő lista itt van - az időpontok persze az időjárás függvényében változhatnak.

Addig is néhány fotó a felkészítőtáborból:

 

A hamarosan eltűnő Olimpia Szálló, melyről itt írtunk részletesen az Urbanistán, számos filmszerepet kapott életében. Linda és Ötvös Csöpi is bunyózott benne, de arra nem is emlékeztem, hogy egy Jovanotti-klipet is forgattak itt. Szerencsére Zitának eszébe jutott és be is kommentelte  nekünk.

Úgy látszik, a hely vonzotta a balhét, mert itt most is súlyos lövöldözés, üldözés és miegymás történik a falai között. Az viszont egészen elképesztő, hogy hogyan néz ki a szálloda a Normafa fái helyett toronyházak sűrűjében.

Rendben, az az ablak valójában a bejárati ajtó ebben az eladásra hirdetett Forint utcai lakásban. Sőt mellé még fér egy másik ablak is, de ha egy egyetlen helyiségből álló lakóingatlanban

a küszöb mellmagasságban van,

akkor azt azért egy kis jóindulattal nevezhetjük ablaknak. Viszont egy percig sem szeretnék csúfolódni ezen a lakáson, félre ne értsen senki: nekem kifejezetten tetszik.

Egyrészt ritka ilyen méretben az ennyire világos lak, és sikerült elég jól elrendezni benne mindent a lehetőségekhez mérten. Mennyire jó már ez a lejtős falon kialakított polc!

mini lakás fillér utca
Fotó: Otthontérkép

A hirdetésből kiderül, hogy eredetileg üzlethelyiség volt, meg az is, hogy - idézem - "alagsori ingatlan a ház alsó szintjén található". Mesebeli hangulat és az utcafotók alapján kifejezetten kellemes környék. Mondjuk a 12,7 milliós ár elgondolkodtató, de ha gazdag mesefigura lennék, egy percig sem haboznék.

Aki még több különleges és furcsa ingatlanról olvasna, kövesse az Urbanistát a Facebookon.