Komoly tanulságokkal, retróhangulattal indul az Index Mesemondó!

Május 25-étől, hétfőtől esti meséket is láthatnak majd az arra fogékonyak az Indexen, de nem teljesen megszokott formában.

Igyekeztünk úgy összeállítani a Mesemondóra keresztelt sorozatunkat, hogy abban a gyerekek és a szüleik is megtalálják a számításaikat, így nem túl gyerekes, de nem is túl felnőttes esti meséket hozunk majd.

Mesemondó az Indexen

Felkértünk egy sor ismert színészt és zenészt, hogy olvassanak fel nekünk régi diafilmeket, amelyek sokszor még magukon viselik az előző rendszer lenyomatait néhány elejtett félmondat, szokatlan narratíva vagy éppen nagyon didaktikus üzenet formájában.

De persze olyan diafilmek is készültek szép számmal a magyar diafilmgyártás százéves történetében, amelyek művészi rajzokkal, kedves vagy éppen nagyon is véres történetekkel igyekeztek lekötni a mesékre váró gyerekeket.

Válogattunk mindenféléből, úgyhogy lesz itt Mazsola és Tádétól kezdve Borsószem királykisasszonyon és Misi Mókuson át Dia Dani űrutazásáig minden.

És hogy kik lesznek a mesélőink? Ez egyelőre legyen meglepetés, de biztosan találkozhattok majd Döbrösi Laurával, Jónás Verával, Jordán Adéllal, Beck Zolival, Dé:Nash-sel és Hajós Andrással is.

A meséket hétköznap esténként este héttől keressétek majd az Indexen, valamint az Index Facebookján!

Hétvégente pedig mesedélelőttel várjuk majd azokat, akik hét közben lemaradnak az adásokról!