Távozik a szerkesztőség, ki írja most az Indexet?

2020.07.27. 14:54

Miután július 22-én a tulajdonost képviselő igazgatósági elnök, Bodolai László menesztette Dull Szabolcs főszerkesztőt, pénteken az Index.hu szinte teljes szerkesztősége bejelentette távozási szándékát. Azóta számos kérdést kapunk olvasóinktól arról: hogyhogy frissül még az oldal, ki írja az Indexet most?

Az Index.hu tartalmát a következő napokban/hetekben még a távozó szerkesztőség készíti. Ennek egyszerű oka van: a munkaviszonyunk megszüntetése egy jogszabályok által szabályozott folyamat. Bár a felmondásukat benyújtó munkatársaink többsége kérte, hogy a munkáltató mentesítse őket a munkavégzés alól, a szerkesztőségi dolgozók jelentős részénél várhatóan nem járulnak hozzá ehhez.

Ezt azt jelenti, hogy a szerkesztőség egy részének a felmondási idő alatt még dolgoznia kell, így a lapunkban a legfontosabb aktuális hírek továbbra is megjelennek.

Emellett a következő hetekben, míg a jelenlegi munkatársainkkal készítjük az újságot, vezető anyagainkban felidézzük, melyek voltak az elmúlt több mint két évtized legjelentősebb, legnagyobb súlyú vagy nekünk legfontosabb anyagai.