Nehezebb az Index elérése, de mutatjuk, hogyan orvosolható

gephaz facebook korlatozas 2
2021.11.24. 16:05

Az utóbbi napokban, hetekben érzékeltük, hogy tartalmaink kevesebb olvasónkhoz jutnak el. Ismerjük a probléma forrásait és azt is, hogyan tudjuk segíteni felhasználóinkat abban, hogy addig se maradjanak le az Indextől megszokott fontos és érdekes hírekről, amíg megoldódik a helyzet.

Először nézzük az okokat!

A Facebook hétvégén váratlanul korlátozta az Index tartalmainak elérését, ami azt jelenti, hogy sokkal kevesebb emberhez jutunk el a közösségi médiában, mint szeretnénk. Naponta több százezer olvasónkat irányítja a közösségi platform más oldalak irányába, megakadályozva, hogy az általunk kitett tartalmak megjelenjenek az olvasóink, közösségimédia-követőink Facebook-hírfalán.

Az Index szerkesztősége most is azon dolgozik mindennap, hogy a megszokott mennyiségben írja olvasóinak a híreket, gyártsa a videós tartalmakat, podcastokat és indítson új formátumokat. 

Jogi képviseletünk azonnal megkereste a Facebookot, hogy sikerüljön tisztázni és megoldani a helyzetet, de eddig nem érkezett válasz kérdéseinkre. Hírportálunk természetesen elfogadja a Facebook közösségi elveit, és örömmel megfelel azoknak, ugyanakkor a korlátozás mértékéről és időtartamáról a techóriás dönt, amiről egyelőre nem adott információt. Bízunk benne, hogy hamarosan megoldódik a helyzet, de addig is szeretnénk segíteni olvasóinkat, hogy ne maradjanak le fontos és érdekes tartalmainkról.

Mit tehetünk, hogy láthatóvá váljanak az Index posztjai, elérhetők legyen híreink?

 • Az Index.hu Facebook-oldalt a kedvencek közé!
  Facebookon a jobb felső, Követés gomb után lenyíló menüben beállítható, hogy kedvenc legyen az oldal, ne csak alapértelmezett. Ez biztosítja, hogy a posztok megjelenéséről a felhasználó döntsön, ne pedig az algorítmus. 
 • Kezdjük az Index-címlapon! 
  Az  Index címlapja a legolvasottabb hazai címlap, folyamatosan frissül és mindig tartogat újdonságokat, ezért érdemes naponta többször visszanézni, illetve kezdőlapként vagy a böngésző könyvjelzőjébe elmenteni.
 • Alkalmazásra fel! 
  A közelmúltban megújult Index alkalmazással nem lehet lemaradni a legfontosabb hírekről, amelyek pushüzenetben érkeznek az okostelefonokra.
  Az alkalmazást App Store-ban ide kattintva érheti el; Google Playben pedig itt érhető el.
 • RSS feeden érkeznek a friss hírek!
  Bármelyik hírolvasó applikációba betölthető az Index RSS feed, amellyel könnyen elérhető a teljes napi hírmennyiség.

Nem csak a Facebook nehezíti a munkánkat

Médiacsoportunk több online kiadványa kap és kapott terheléses támadásokat a közelmúltban, ebből az elmúlt hetekben több más hazai site-nak is kijutott. Az Indexet érő támadások többségét szerencsére sikeresen elhárítottuk, de gyakorlatilag lehetetlen megszüntetni,  ez sajnos hozzátartozik egy internetes vállalat életéhez.

Fontosnak tartjuk, hogy folytassuk a munkát, nem állunk meg, és bízunk benne, hogy a korlátozás okozta átmeneti fennakadás gyorsan megoldódik. Addig is minden tartalmunk elérhető lesz valamennyi csatornánkon, megköszönjük, ha olvasóink továbbra is velünk tartanak!

Addig is találkozunk mindennap az Index-címlapon!

(Borítókép: Index)