Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

A világ első ergonomikus laptopja

2008.03.04. 14:27
7 hozzászólás
Legalábbis ezzel reklámozzák a dreamcom 10-et. A koncepció logikus: ugye elég kevés olyan ember él a földön, akinek a könyökmagasságától alig 20-30 centire van a szemmagassága, szóval laptopon gépelni elvileg kényelmetlen. Persze erre találták ki a gyártók a dönthető kijelzőt, de akkor is mindig lefelé nézünk, ami meg a nyaknak nem kényelmes póz. A 10-esnek viszont van egy kihúzható szára, így pont szemmagasságba kerül a monitor. A dolog tényleg működik, majdnem olyan, mintha asztali gép előtt ülnénk, mondjuk ez igaz a mobilitásra is: a laptopot az ölünkbe rakva nem használható a szolgáltatás, mert a dreamcom könnyen kibillen az egyensúlyból, ha nem kemény talajra kerül.


Legfeljebb 15 centiméteres magasságig lehet kihúzni a monitort, a kijelző 15 colos, a processzor 2,2 gigahertzes Core 2 Duo, a merevlemez 160 gigabájtos. Árat nem mondtak, csak annyi derült ki, hogy rövidesen kapható lesz az átlagosnál valamivel nehezebbnek tűnő laptop.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?