Szilárda
-4 °C
3 °C

Zöldeket beszél a Microsoft

2008.03.04. 09:50
2 hozzászólás

Az Európai Unióban folyamatosan megbüntetik a Microsoftot a versenyellenes magatartása miatt, ezért Steve Ballmer cégvezérnek igencsak össze kellett kapnia magát a CeBIT nyitógáláján. A hannoveri kiállítás nulladik napján ugyanis Jose Manuel Barroso európai bizottsági elnök, Nicolas Sarkozy francia miniszterelnök, és Angela Merkel német kancellár jelenlétében kellett beszédet mondania.

A szoftvergyártó mamutcég első embere ügyesen megoldotta a feladatot. Szerencsére nem azt fejtette ki, hogy a francia parasztok milyen látványos Excel grafikonokat készíthetnek az uniós támogatásokból és a paszulytermesztésből származó bevételeik arányáról. Inkább az áramfogyasztásról beszélt, ami most mindenhol nagyon népszerű téma. Többek között azt mondta, hogy ha zöldek akarunk lenni, akkor kutatnunk kell, és akkor lesz a zöld energiánk.

A Register brit lap szerint az is elhangzott Ballmer szájából, hogy a Vista nyugalmi állapotban 33-szor kevesebb energiát fogyaszt, mint az XP, a Windows Server 2008 pedig akár negyven százalékkal is kevesebbet fogyaszt, mint az öt évvel korábbi verzió, a 2003-as.

Ezek nagyon szép gondolatok, ezért úgy döntöttünk, hogy a kiállításon 33-szor kevesebbet eszünk, mint egyébként otthon. Egy nyamadt szendvics úgyis háromszor drágább, mint Újpesten egy komplett ebéd.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!