Elkészült a könyvpiac iPodja

2009.02.09. 13:45 Módosítva: 2009.02.09. 13:44
Vékonyabb és szebb lett az Amazon Kindle elektronikus könyvolvasó kütyü második verziója.

Magyar idő szerint hétfő este mutatják be New Yorkban az Amazon Kindle könyvolvasó második verzióját, de a blogokon már megjelentek fényképek az új kütyüről. Az elektronikus könyvolvasó egyre jobban hasonlít az iPodhoz, és már valóban használhatónak tűnik.

amazon kindle 2

A Kindle 2007-ben debütált, és komoly reményeket keltett, hiszen az Amazon a világ egyik legnagyobb és legismertebb online könyvkereskedése. A Kindle logikus továbblépés volt a digitális könyvforgalmazás irányába, de a 80-as évek hangulatát idéző készülék kemény kritikákat kapott.

Hírportálok értesülése szerint a Kindle 2 az USA-ban február 24-től lesz kapható, és 359 dollárt kell majd fizetni érte, mint az elődjéért. Külföldi lapok szerint az új eszköz más országokban is kapható lesz. Egyelőre nem tudni, hogy a hardver miben változott, és legalább ilyen fontos kérdés, hogy vajon milyen üzleti modellt találtak ki a terjesztésére.

Sokak szerint akkor tud elterjedni az elektronikus könyv, ha a könyvkereskedők vagy az újságok olcsón vagy ingyen adják magát az eszközt, de előfizetéshez kötik a vásárlását. Magyarán a hardver gyártási költségét a tartalom ára fedezné.  • Hírek
  • Hírek