Koronavírus adatok

2022. jan. 14.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Antal, Antónia
-1 °C
6 °C

Bálint napi sláger a vírusos üdvözlőlap

2009.02.11. 12:09 Módosítva: 2009.02.11. 12:09
Nem szabad megnyitni az ismeretlen címről érkező online képeslapokat, mert a bűnözők hamis levelekkel próbálnak vírust telepíteni a számítógépekre.

A bűnözők mindig az aktuális ünnephez igazodva próbálják megtámadni a gyanútlan internetezők számítógépét, és ez alól a Bálint nap sem kivétel. Már terjed az interneten a Win32/Waledac nevű féreg egy újabb variánsa, mely az elektronikus üdvözlőlapok növekvő népszerűségét használja ki, írta sajtóközleményéban a Sicontact, a Nod32 vírusirtó hazai forgalmazója.

Érdemes gyanakodni, ha emailben kapunk értesítést egy elektronikus üdvözlőlap érkezéséről, amit csak a levélben szereplő linkre kattintva lehet megnézni. A képeslapra mutató link, vagy az ingyenes Bálint napi üdvözlőkártya-készítő portál linkje is mutathat olyan fertőzött fájlra, amely vírust telepít a gépre.

Akkor is érdemes gyanakodni, ha az emailt valóban egy ismerősünktől kaptuk, hiszen az ő számítógépe is lehet fertőzött. (Esetleg szóvá lehet tenni nála, hogy miért nem volt képes nyomtatott képeslapot küldeni, mondjuk egy csomag bonbonnal.)

A Sicontact szerint az alábbi kiskutyás képeslap esetén szinte biztos, hogy fennáll a vírusfertőzés veszélye.

Valentin napi virus

A most terjedő Win32/Waledac szerencsére nem ismeretlen, korábbi változatai is hasonló módszerrel terjedtek. A fertőzött számítógépeken minden rendszerindításnál lefuttatja magát, és más kártékony kódokat próbál letölteni.  • Vennék
  • Hírek