Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Taksony
0 °C
4 °C

Mozgásérzékelővel újulhat meg az Xbox 360

2009.03.01. 20:26 Módosítva: 2009.03.01. 20:45
A Microsoft az izraeli 3DV felvásárlásával szerzett mozgásérzékelős technológiát, ami fontos kiegészítő lehet az Xbox konzolhoz.

A Microsoft nagyon szeretné legyőzni japán riválisát, a Nintendót, legalábbis erre utal, hogy az amerikai óriásvállalat megvásárolta a mozgásérzékelő technológiával foglalkozó 3DV Systems nevű izraeli céget.

Bár a Microsoft Xbox 360 és a Sony Playstation 3 konzolok sokkal jobb grafikus teljesítményt nyújtanak, mint a Nintendo Wii, az utóbbi a mozgásérzékelős irányítójával mindkét riválisát lehagyta.

"Most, hogy a grafika már ennyire magas szintű, az igazi különbség abban rejlik, hogy hogyan irányítja az ember a játékot" - nyilatkozta a Microsoft egyik illetékese. A cég eleinte 35 millió dollárt (8,2 milliárd forintot) kínált a cégért, de a 3DV-nek 38,5 millióra sikerült felalkudnia az árat, ami gazdasági elemzők szerint még így is meglehetősen csekély, hiszen nagyon fontos technológiáról van szó. A Microsoft valószínűleg nem járt volna ilyen jól, ha nincs gazdasági válság, írta A VentureBeat nevű online magazin.

A 3DV egyébként már régóta dolgozik a ZCam nevű mozgásérzékelő kamerákon, amik hasonlóan működnek, mint a Sony féle EyeToy, de annál sokkal precízebbek, mert azt is látják, hogy a játékos milyen messze van a kamerától. A ZCam a Wii technológiájánál is jobb, így a Microsoft a cég felvásárlásával jelentős előnyre tett szert.

A nagy kérdés már csak az, hogy vajon milyen módon használja fel a redmondi multi az újonnan megszerzett technológiát. Az egyik lehetőség az, hogy a kamerát egyetlen játékhoz adja kiegészítőnek, majd később más fejlesztőcégek is megveszik tőle a technológiát, ha ez a játék sikert arat. Másik lehetőség, hogy az Xbox 360 után megjelenő konzolba építi bele az új technológiát, de ebben az esetben még jó pár évig várnia kell a profitra, hiszen az Xbox 360 még jelenleg is a virágkorát éli és elemzők szerint 2011-12-ig nem történik meg a generációváltás.