Pendrive-ot építettek egy programozó műujjába

2009.03.14. 10:24 Módosítva: 2009.03.14. 16:15
Csonka maradt egy finn programozó ujja egy motorbaleset után, mire az orvos felajánlotta: szívesen épít be pendrive-ot a protézisébe.

Pendrive-ot építettek be egy fiatal finn programozó pótgyűrűsujjába, miután az eredetit egy balesetben elvesztette. (A programozó képei az eredményről a Flickrön láthatók.)

Jerry Jalava egy szarvassal ütközött Helsinki környékén, a motorja hatvan métert csúszott az aszfalton, és bal keze a gép alá szorult. Megoperálták, de bal gyűrűsujja csonka maradt.

Amikor a balesetből felépült, műujjat igényelt a hiányzó rész pótlására. Arra nem számított, hogy az orvos azt ajánlja, szívesen beépít egy pendrive-ot a protézisbe.

Egy futurista fotómontázs miatt derült ki

Az információs- és a biotechnológia különös találkozásából született bionikus ujj történetére csak a múlt hét végén derült fény, amikor Jerry olyan weboldalt fedezett fel, ahol a technológia, az ipari formatervezés, a divat és az építészet legújabb vívmányait mutatják be. Itt látta meg a mexikói tervező, Alberto Villareal futurista fotomontázsát egy pendrive-ban végződő emberi ujjról.

Ekkor Jerry néhány fotó kíséretében szűkszavú kommentárt küldött a weboldalnak: "Nekem már van egy pendrive-ujjam". Akkora érdeklődést keltett, hogy kénytelen volt részletesebben is elmagyarázni, hogyan működik a dolog.

"Ez egy levehető művégtag, amibe be van építve egy pendrive. Amikor használni akarom, csak bedugom a műujjat a csatlakozóba, és amikor végzek, kihúzom" - mondta. Bionikus ujja 2 GB adat tárolására képes, utoljára az Eszement Freddy (Freddy Got Fingered) című filmet másolta fel rá.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport