Lukács
8 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Bangladesből a Pannon új vezérigazgatója

2009.03.17. 12:57 Módosítva: 2009.03.17. 13:20
Áprilistól Anders Jensen veszi át a Pannon vezérigazgatói posztját. A svéd szakember szerint a vállalat további növekedésében az új technológiák játszanak majd fontos szerepet, mint a mobilos tranzakciók és a gépek közti kommunikáció.

Áprilistól a Pannonnál Ove Fredheim vezérigazgatói posztját Anders Jensen veszi át, aki 1999 óta dolgozik a távközlés területén. Korábban a svéd, brit és olasz Vodafone munkatársa volt, majd a norvég Telenor marketingért felelős vezetője lett. Ezt követően, az elmúlt másfél évben, a Telenor bangladesi leányvállalatának a vezérigazgatója volt.

Anders Jensen elmondta, a kezdeti cél az, hogy fenntartsák és stabilizálják az elért eredményeket. Az új vezérigazgató szerint a mobilszolgáltatói piac Magyarországon sokkal stabilabb, mint a Telenor többi piaca. Szerinte hazánk fejlett piacán olyan új területeken van növekedési lehetőség, mint a gépek közti kommunikáció, a mobilinternet és a mobilos fizetés.

Jó leány

A Pannon jó befektetés a norvég Telenor számára, mondta Pal Mork, a Pannon igazgatóságának tagja a keddi sajtótájékoztatón. Szerinte a magyar távközlési piac pontosan olyan fejlett, mint a skandináv, nincs különbség köztük, és a megszorító intézkedések ellenére jók a Pannon pénzügyi és működési eredményei. Úgy vélte, hogy a gazdasági válság elmúltával a Pannon sokkal erősebb lehet, mint korábban volt.

A távozó Ove Fredheim szerint az NHH jó döntést hozott, amikor visszavonta a negyedik mobilszolgáltatónak kiírt pályázatot. Fredheim szerint attól, hogy egyelőre nem lesz negyedik mobilszolgáltató a magyar piacon, a verseny nem lesz kisebb. Elmondta, hogy a maradék 900MHz-es frekvencia eladása jól jönne az államnak, és a Pannon 2009 második félévében már képes lesz ezen a frekvencián szélessávú internetszolgáltatást nyújtani. Ove Fredheim öt évet töltött Magyarországon, és már előtte is külföldön dolgozott, ezért vissza szeretne térni családjával Norvégiába.

A Pannon 100 százalékban a norvég Telenor tulajdona. Tavaly december végén már 3,731 millió előfizetője volt, körülbelül 350 ezerrel több mint egy évvel korábban, de a vállalat bevétele 4 milliárd forinttal, 188,363 milliárd forintra csökkent.