Hűtlen kezelés gyanúja a Magyar Telekomnál

2009.03.31. 12:10 Módosítva: 2009.03.31. 12:11
Valaki megelégelte, hogy a Magyar Telekom őrült összegeket fizet ki a nála folyó belső vizsgálatra és bejelentést tett, amely alapján a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozást indított a társaságnál.

A Magyar Telekom bejelentette, hogy 2009. március 28-án a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) ismeretlen tettes ellen nyomozást indított a vállalatnál folyamatban lévő belső vizsgálattal kapcsolatban, hűtlen kezelés gyanúja miatt.

Az NNI a vizsgálattal kapcsolatos kifizetésekre vonatkozó dokumentumokat és információt kért a társaságtól. A Telekom keddi sajtóközleményében az áll, hogy a vállalat nem tudja megítélni a nyomozás időigényét és annak kimenetelét, valamint azt sem, hogy a nyomozásnak lesz-e hatása a társaságra, illetve annak pénzügyi beszámolóira. Ugyanígy nem tudja megítélni a társaság a nyomozásnak a belső független vizsgálatra és a folyamatban lévő egyéb hatósági vizsgálatokra gyakorolt esetleges hatását.

Az NNI a nyomozás eredményeképpen bizonyos személyek ellen büntetőjogi szankciókat célzó vádemelést javasolhat az ügyészségnek, írja a Portfolio.hu.

Korábban is nyomoztak

Mint ismeretes, a Nemzeti Nyomozó Iroda korábban már vizsgálódott a Magyar Telekomnál azok miatt a korrupciógyanús ügyek miatt, amik kapcsán a társaságnál belső vizsgálat folyik. Ezt a nyomozást azonban bűncselekmény megállapítása nélkül megszüntette az NNI.

Most úgy tűnik a szakértők kénytelenek újra kivonulni a Magyar Telekomhoz, mert valaki megelégelte azt, hogy a cég olyan szerződések belső vizsgálatára költött el már mintegy 16 milliárd forintot, amelyeknek az összértéke 2 milliárd forintot is alig tesz ki, írja a Portfolio.hu.

A Portfolio.hu szerint az anyagi aránytalanságot és a vizsgálat időtartamát (immár több mint három év) tekintve érthető, hogy valakiben felmerült a hűtlen kezelés gyanúja, korábban elemzői vélemények is titulálták már egyszerűen "nevetségesnek" az ominózus belső vizsgálatot.  • Tippek
  • Bankszámla