Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Fegyelmi vizsgálat az NHH tanácstagja ellen

2009.04.02. 12:33

Fegyelmi eljárás indult Debreczeni Sándor, a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) tanácsának egyik tagja ellen azzal a gyanúval, hogy megszegte a munkaköri kötelességét. Az Index úgy tudja, hogy tanácsadói szerződésekkel kapcsolatban történhettek visszaélések.

Márton György, az NHH sajtószóvivője kérdésünkre megerősítette a fegyelmi eljárás hírét, azt azonban nem kívánta elárulni, hogy Debreczeni milyen ügyben vagy ügyekben szegte meg az előírásokat. Értesüléseink szerint a tanácstag egy belső ellenőrzési vizsgálaton akadt fenn, és Debreczeni Sándor aláírási jogát megvonták.

A szóvivő nem erősítette meg, hogy eljárás összefügg a mobiltenderrel is.

Debreczeni Sándor távközlési szakértő1993-ig a Külügyminisztériumban dolgozott, 1994 és 1998 között a Matáv igazgatótanácsának a tagja, 1998-tól az USA-ban vezet tanácsadó irodát. 2004-től az NHH tanácsának a tagja.