Erzsébet
1 °C
4 °C

Szövetkezett a Facebook és az Est Media

2009.04.07. 16:45 Módosítva: 2009-04-07 16:53:58
Egy lépéssel beljebb jutott a magyar reklámpiacra a Facebook, miután partneri megállapodást kötött az Est Media Grouppal. A magyar médiacég szerint emiatt olcsóbban lehet majd a közösségi portálon hirdetni.

Az Est Media Group megállapodott a Facebook európai központjával arról, hogy a magyar piacon ők adják el a reklámfelületeket. Kádár Tamás, az Est Media ügyvezetője arra számít, hogy tovább nő a közösségi portál magyarországi felhasználói tábora, és szerinte a megállapodásnak köszönhetően olcsóbban lehet majd eljuttatni a reklámokat a magyar júzereknek. Az Est csoport ügyvezetője szerint a hazai közösségi portálok hirdetési árai most kifejezetten magasak.

Egyelőre nincs független mérés a Facebook magyarországi látogatottságáról, de Kádár Tamás az Indexnek elmondta, hogy a Facebook londoni termékfejlesztője már ismerkedik a Webaudit rendszerével, így hamarosan pontosabb adatot kaphatunk a közösségi portál hazai népszerűségéről. A belső mérés szerint körülbelül 200 ezer magyar felhasználó van, és a tagok átlagosan napi 10 percet töltenek el a portálon. A belső mérés szerint hazánkban másfélszer több nő használja a Facebookot, mint férfi, és a többségük a 18-34 éves korosztályba tartozik.

Bár a Facebookon alig több mint nyolcvanezer júzer van a Magyarország közösségben, ez alapján nehéz kitalálni a magyar felhasználók számát, mert nem kötelező belépni a közösségbe.

A Facebook növekedéséről Kádár Tamás elmondta, hogy most már több Facebook felhasználó van Európában, mint az Egyesült Államokban, és a portál ott is piacvezető. Az aktív magyar felhasználók száma december óta megduplázódott, és azokban az országokban, ahol lokalizálták a Facebook kezelőfelületét, egy idő után nagyságrenddel megugrott a felhasználók száma; így lett Olaszországban ötmillió, Finnországban egymillió júzer.

Kádár Tamás nem árulta el, hogy az Est mekkora forgalomra és bevételre számít a Facebook-reklámok eladásából.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?