Auguszta
-7 °C
0 °C

Lekapcsolták Jack Thompsont

2009.04.22. 21:19
Ügyvédként már bizonyosan nem folytathatja harcát a videojátékok ellen Jack Thompson, az amerikai Legfelsőbb Bíróság nem tart hivatalos meghallgatást az ügyvédi praxisának a felújításáról.

A világ leghíresebb videojáték-ellenes aktivistáját tavaly szeptemberben tiltotta el egy floridai bíróság az ügyvédi gyakorlattól, mert egy videojáték betiltását szorgalmazó keresetének tárgyalásakor többször is megsértette a bírót.

A floridai eltiltás ellenére Thompson nem adta fel. Valahányszor lehetősége nyílik rá, televíziós műsorokban szakértőként jelenik meg, és állandóan az erőszakos játékok káros hatását emlegeti. Szinte minden egyes amerikai gyilkossági ügynél, amiben fiatalkorú volt az elkövető, a játékokat okolja.

Még az amerikai hadsereget is meggyanúsította azzal, hogy titkos paktumot kötött a lövöldözős játékok fejlesztőivel azért, hogy a fiatalokat gyilkosokká képezzék ki. Erről még könyvet is akar írni. Legutóbb Utah államban egy törvénytervezetet nyújtott be, ami rendkívül szigorúan szabályozta és büntette volna a játékszoftverboltokat, ha kiskorúaknak korhatáros játékot adnak el. Bár a helyi törvényhozás elfogadta javaslatát, a kormányzó megvétózta azt.

Thompson a múlt héten nyújtotta be kérelmét az amerikai Legfelsőbb Bíróságához arra, hogy folytatni szeretné ügyvédi praxisát. A testület azonban még azt is elutasította, hogy napirendre vegye a kérést.

Az amerikai férfi ügyvédként folyton olyan eseteken dolgozott, amelyeknél valamilyen számítógépes játékot támadtak. Híresek voltak a Rockstar rendkívül sikeres bűnözőszimulátorai, a Grand Theft Auto ellen folytatott perei, és megtámadta az Electronic Arts The Sims 2 játékát is, amiért a teljesen békés, valódi életet szimuláló játékban a virtuális karakterek zuhanyzás közben pucérak voltak és bár a játékból ezt kikockázták, azonban egy szoftveres trükkel vissza lehetett változtatni. Thompson szerint ezzel megrontotta az ifjúságot a kiadó.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!