Valér
1 °C
9 °C
Index - In English In English Eng

A Sony is mélyrepülésbe kezd

2009.07.07. 15:40
Egészen sokáig tartotta magát a Sony, de végül csak beadta a derekát: bemutatta a Vaio W netbookot.

Kapaszkodjanak meg, a Sony bemutatott egy netbookot. A japán cég februárban még hevesen ócsárolta a netbookokat, és az olcsó gépekre a Vaio P laptoppal válaszolt, amely egyetlen tulajdonságától eltekintve ízig-vérig netbook. Ultrahordozható, nincs benne optikai meghajtó, könnyű és sokáig bírja az akkuja, viszont nem néhány száz dollárba kerül, hanem ezerbe.

A Vaio W azonban teljesen (unalmasan) tipikus netbook, a processzora 1,6GHz-es Atom, a kijelzője 10 hüvelykes, van benne ethernet, bluetooth, wifi, néhány usb-port, és 160 gigabájtos a merevlemez. Persze a kártyaolvasó nemcsak SD-t, hanem MemorySticket is olvas. A kijelző is jobb felbontású, 1366x768 pixeles, amin több tartalom elfér, viszont kisebbek, nehezebben olvashatók a betűk.

A Vaio W augusztusban jelenik meg, és a logót leszámítva nagyon hasonlít az MSI Windre.

Csupán azt nem vette észre a Sony, hogy a netbook-mánia kezd egy kicsit lecsengeni, és már mindegyik riválisa elkezdte piacra dobni az alacsony fogyasztású, 13-15 hüvelykes kijelzővel felszerelt laptopokat. Ha a Sony időben kapcsolt volna, nem kellett volna ilyen mélyre repülnie, csak a 700-800 dolláros kategóriáig.