Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Pszichiáterek lepik el a World of Warcraftot

2009.07.31. 10:35 Módosítva: 2009-07-31 10:37:27
Egy londoni pszichiáter elhatározta, hogy a virtuális világban éri utol a játékfüggőket. Vigyáznia kell, nehogy maga is a játék rabjává váljon.

Újfajta módszerrel kísérletezik a pszichiáterek egy csoportja, akik a közösségi online szerepjáték, a World of Warcraft függőségben szenvedő játékosokat próbálják leszoktatni szenvedélyükről. Nem várják meg, hogy a játékfüggő páciens ellátogasson a rendelőjükbe, inkább saját maguk lépnének be a játékba egy egyéni karakterrel.

A módszert Richard Graham londoni pszichiáter dolgozta ki, és az az év vége felé indítják el a projektet. "Nyilvánvaló, hogy a pszichiátereknek a játék paraméterein belül kell maradniuk, tehát nem rohangálhatunk a WoW-ban fehér köpenyben, hanem mesés karaktereinken ugyanolyan öltözéket kell viselnünk, mint a többi játékosnak" - nyilatkozta a brit pszichiáter a Daily Telegraph brit napilapnak.

Még nem világos, konkrétan mit tesznek a pszichiáterek a játékon belül. Üzengetnek azoknak a játékosoknak, akiket gyakran látnak? Graham elismerte, hogy a megfelelő procedúrát még nem dolgozta ki, de valamilyen hasonló módszerben gondolkozik. Mindenesetre azzal ő is tisztában van, hogy kollégáival együtt alaposan meg kell tanulniuk a játék fortélyait és szabályait, ha el akarják érni, hogy egyáltalán szóba álljanak velük a fanatikus játékosok.

A pszichiáterek profik a saját munkájukban, de nem valószínű, hogy a World of Warcrafthoz megfelelő képességekkel rendelkeznek. Sokat kell még ezen dolgoznunk, hogy elérjük a legfanatikusabb játékosowowkat, monda Graham.

De mi történik akkor, ha a lelkes pszichiáterek éppolyan fanatikus játékosokká válnak, mint azok, akiket éppen ők próbálnak leszoktatni?