Zita, Mariann
8 °C
21 °C

Lesz Internet Explorer a Windows 7-ben

2009.08.03. 12:08 Módosítva: 2009-08-03 12:09:22
Néhány hónapja még úgy volt, hogy a Microsoft külön készíti el a Windows 7 európai verzióját, amiben nem lesz benne az Internet Explorer. A számítógépgyártók és az Európai Bizottság is megtorpedózta a döntést.

Európában évek óta azzal macerálják a Microsoftot, hogy jobban segítse a versenyt, ne zárja ki a piacról a riválisait. Ennek volt az egyik következménye, hogy a szoftercég júniusban bejelentette: az unióban piacra dobott Windows 7-ben nem lesz Internet Explorer.

Az Explorer nélküli Windows ötlete azonban senkinek sem tetszett, az Európai Bizottság inkább annak örült volna, ha a Windows 7-ben a felhasználók több böngészőt találnak, és ezek közül választatnák ki a nekik tetszőt. A számítógépgyártók pedig jelezték, hogy a külön verzió túl nagy felfordulást okozna a piacon. A vevők nem tudnák, hogy melyik verziót kell megvenniük, és mire kell frissíteniük, ha jobb verziót akarnak.

Ezek után nem meglepő, hogy a Microsoft megváltoztatta a döntését. Dave Heiner alelnök a blogjában jelentette be, hogy nem lesz Windows 7 E, azaz böngészőmentes európai Windows. A Microsoft azt is bejelentette, hogy - az uniós elvárásnak megfelelően - több böngésző használatát ajánlják fel a júzereknek.