Zsuzsanna
-3 °C
3 °C

Nem hazudhatunk az elromlott iPhone-ról

2009.08.07. 16:01
Nem lesz érdemes hazudni a szervizben, ha az iPhone a vécébe pottyant és ettől elromlott, mert a szerelők úgyis mindent kiderítenek majd. Az Apple ugyanis szabadalmazott egy rendszert, ami figyeli a hőmérsékletet és a páratartalmat, és elmenti az extrém eseményeket.

Ügyes védelmi mechanizmust talált ki az Apple, hogy megkímélje magát a felesleges készülékcseréktől. A vásárlói rongálást észlelő rendszer képes felismerni, ha egy iPhone a földre zuhant, ami azonnal a garancia elvesztését jelentheti. Persze a vásárlónak is védelmet nyújthat a rendszer, amennyiben ki akarják fizettetni vele a javítást - kérheti, hogy mutassanak fel bizonyítékot arra, hogy a mobil valóban nagyot esett.

A Macbook Pro laptopokban, iPodokban és az iPhone-ban már most is vannak merülést jelző jelölők, amelyek folyadékkal érintkezve visszafordíthatatlanul elszíneződnek (vannak is vele gondok, több felhasználó panaszkodott már arról, hogy rendeltetésszerűen használt kütyüjét nem cserélték ki a szervizben arra hivatkozva, hogy a jelölők elszíneződtek). Az új rendszer azonban a szimpla lakmuszpapírnál összetettebb, a memóriába menti el a sérülések észlelését.

A rendszernek ráadásul lesz olyan felülete, amivel a szerelő gyorsan kiderítheti az igazságot. A digitális érzékelők arra is alkalmasak lehetnek, hogy extrém értékek észlelésekor azonnal kikapcsolják az eszközt, megóvva azt a komolyabb károsodástól. Az érzékelőket elméletileg a szoftverek is használhatnák, de nem biztos, hogy az iPhone a legalkalmasabb eszköz a láz mérésére.

Egyelőre nem tudni, hogy mikor és milyen eszközökben jelennek meg a szenzorok.