A Woofer az új Twitter

2009.08.26. 14:30 Módosítva: 2009.08.26. 14:30
Mikroblog helyett makroblognak hívja magát a legújabb Twitter-epigon, a Woofer, ahol a posztoknak a Twitteren megszokott maximális 140 karakter helyett minimum 1400 karakter hosszúaknak kell lenniük. És hogy mire lehet használni a fennmaradó 1260 karaktert? A Woofer szerint 1. Légy ékesszóló; 2. Használj határozószavakat; 3. NHR (Ne használj rövidítéseket). A Wooferen egyébként nem kell regisztrálni, elég a twitteres felhasználónevet beírni, így könnyen, gyorsan megviccelhetjük bármely twitteres ismerősünket, kollégánkat. Kopipésztelni viszont nem lehet, ha mégis megpróbálnánk, a Woofer kedves üzenetben figyelmeztet, hogy inkább álljunk elő valami eredetivel. Történelmi jelentőségű kísérlet keretében 1400 karakterben számolunk be a nagyszerű kezdeményezésről. Lássuk, sikerül-e?

Ha a Twitteren jelenne meg, ez a cikk így szólna: „A Twitter az új Woofer: 1 poszt minimum 1400 karakter. http://bit.ly/SXDPN

A Twitteren ugyanis legfeljebb 140 karakteres üzeneteket lehet posztolni, ettől mikroblog egy mikroblog, akár tetszik, akár nem. Ha nem tetszik, át lehet menni az Adocura, ami nem is mikro-, hanem nanoblog, és még a Twitternél is szigorúbb: ott is 140 karakter a maximum, de a rendszer csak egyszavas posztokat fogad el, ami arra készteti a felhasználókat, hogy vagy nagyon összeszedetten fogalmazzanak, vagy egybe írjanak minden szót, és ne használjanak írásjeleket sem.

A Háború és békébe belefagyott a Woofer
A Háború és békébe belefagyott a Woofer

Ha ez sem tetszik, mostantól itt a Woofer, a legújabb epigon, amely szinte pixelről pixelre úgy néz ki, mint a Twitter, amiről koppintották, viszont nem maximalizálja, hanem minimalizálja a posztok hosszúságát. Egy woofnak legalább 1400 karakteresnek kell lennie – ami ennél rövidebb, nem jelenik meg. Hogy mennyi az az 1400 karakter? Ahhoz képest, hogy egy átlagos twitterezőnek mennyi mondanivalója szokott lenni, elég sok: amit eddig olvastak, a kettőspontig 1024 karakter, de mire ez is leíródott, a mondat végi pontnál máris 1173-nél tartunk.

Indexes celebek a Wooferen
Indexes celebek a Wooferen

De van-e felső határ, és ha igen, hol? Feltöltöttük a Háború és béke elejét (1 295 957 karakter szóközökkel), a Woofernek meg se kottyant, de a teljes regénybe (7 593 068) már belefagyott. Persze amit 1,3 millió karakterben nem lehet elmondani, azt talán n

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM