Itt a Facebook Lite

2009.09.11. 13:35 Módosítva: 2009.09.11. 13:37
Egyszerűsödött a Facebook menürendszere, mostantól átláthatóbb felületen kereshetünk barátokat, feltéve, hogy valamelyik kedvezményezett országban élünk.

Lefogyott a Facebook. A napokban elérhető lett a közösségi oldal Lite-verziója, legalábbis az amerikai és az indiai felhasználóknak.

Az új felület egyszerűbb, átláthatóbb, a Cnet szerint mindenki szeretni fogja majd, aki a jelenlegi Facebookot túlbonyolítottnak érzi. A legnagyobb különbség a Lite és a Classic között, hogy az eddig a bal oldalon felbukkanó navigációs és információs panelek egyszerűen eltűntek, a felhasználót végre nem zaklatja az oldal az egy halomba gyűjtött adatokkal.

Eltűnt az input-mező is, helyét olyan gombok vették át, mint a write, a post, a photo vagy a post video. Ezeknek hála csak akkor jön be a szükséges beviteli mód, amikor szükség van rá. Eltűnt a Friends-menüpont is, helyét az eseményeket összegyűjtő Events vette át. Mindezeknek hála a Lite a Cnet szerint kicsit olyan lett, mint a Twitter.

Minden aloldal átláthatósága javult, gyorsabban meg lehet találni a keresett információt, és a html-optimalizációnak hála a töltésre is kevesebbet kell várni. A Cnet újságírójának profiloldala például 11K-sra fogyott, pedig a hagyományos oldalon még 44 kilobájtot foglal. Ugyanakkor ennek a csökkenésnek köze van ahhoz is, hogy az új felületen még nincsenek reklámok, ami csak addig lesz így, amíg az tesztüzemmódban fut.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM