Aliz
7 °C
12 °C
Index - In English In English Eng

Könyvolvasó a Microsofttól

2009.09.24. 13:05 Módosítva: 2009.09.24. 13:08
Mintha az Apple sikerét szeretné elérni az informatika két nagyágyúja, a Microsoft és az Intel, de egészen más az elképzelésük arról, hogy hol lehet hasznosítani az érintőkijelzőket. A szoftvercég kétoldalas érintőkijelzős kütyüt készít, a csipgyártó négy kijelzőt rak egy laptopra.

A Microsoft ötlete nem annyira újdonság az Asus által bejelentett könyvolvasó után, mivel a szoftveróriás is egy kétkijelzős könyvolvasó prototípusával állt elő.

500x courier4

A Courier kódnéven bemutatott eszközről azonban már videók is megjelentek, és ebből nagyon sok minden kiderül a működéséről. A Courier nem egyszerű táblagép, hanem inkább egy digitális jegyzetfüzet. A videón jól látszik, hogy egyszerűen lehet rajta jegyzetelni, térképen keresni, rajzolni.

courier

Most még csak fejlettebb prototípusa van a készüléknek, ezért nagyon kíváncsiak vagyunk egy élő demóra. Tapasztalataink szerint a netbookokban használt, olcsó és kis fogyasztású Intel Atom processzorok nem tudják olyan gördülékenyen kezelni a programokat, mint ahogy az a lenti videón látható.

A Gizmodón megjelent képek pedig arról árulkodnak, hogy a Courier nem egy vékony könyvolvasó, mint a Sony Reader, hanem körülbelül olyan vaskos, mint a hordozható számítógépek.

Ablakok a világra

Kevésbé látványos, de könnyebben megvalósíthatónak tűnik az Intel ötlete. A cég a laptop gombjai fölött lévő, általában hangszórók által elfoglalt sávra helyezett érintőkijelzőket.

Az Intel prototípusána nagyméretű fő lcd-kijelző alatt három kisebb oled-kijelző van. Ezek érintéssel vezérelhetők, és a külföldi tudósítások szerint apróbb programokat lehet rajtuk megjeleníteni. Ennyi hely is bőven elegendő egy zenelejátszónak és az időjárásjelzőnek. Vagy cseveghetünk az ismerőseinkkel, miközben a fő kijelzőn mozifilmet nézünk.

3screen