Olivér
5 °C
8 °C

Vírus készít tárhelyet a gyerekpornónak

2009.11.09. 15:45 Módosítva: 2009-11-09 15:48:03
A butaságon kívül nehéz magyarázatot találni arra, hogy az emberek miért nem védik meg a számítógépüket a vírusoktól. A kártékony programok lenyúlhatják a hitelkártyaszámokat, a személyes adatokat, letörölhetnek fájlokat, és még pedofília gyanújába is keverhetik az internetezőt.

Ártatlan emberek számítógépére is kerülhetnek pedofil képek és videók, ha nem foglalkoznak a rendszer biztonságával, írja a Yahoo News. Előfordulhat, hogy pedofilok használják fel a vírusokat, hogy a képeiket idegen emberek számítógépén tárolhassák, így nem kell félniük a lebukástól, de az is lehet, hogy valaki gyerekpornóval akarja rács mögé juttatni az áldozatát.

Az USA-ban több ilyen eset volt, és az áldozatoknak több százezer dollárjukba került, hogy bizonyítani tudják az ártatlanságukat. A helyzetet bonyolítja az a tény, hogy a valódi pedofilok is gyakran a vírusokra hivatkoznak, amikor gyermekpornót találnak a számítógépükön. Érthető, hogy hatóságok nem hisznek ebben a védekezésben.

Az egyik esetben egy massachusettsi közhivatalnok, Michael Fiola keveredett gyanúba. Főnökei figyeltek fel arra, hogy az állami laptopon négy és félszer nagyobb az adatforgalom, mint a kollégái gépén. A cég informatikusa gyerekpornót talált a gépen, ezért Fiolát kirúgták, vád alá helyezték, életveszélyesen megfenyegették, barátai elhagyták.

Végül a nyomozók kiderítették, hogy a laptopja súlyosan fertőzött volt, és egy kártékony program úgy volt beállítva, hogy percenként 40 gyermekpornós oldalt töltsön be. Az ügyészek is megvizsgálták a gépet, és 11 hónap után ejtették a vádat. Fiola be akarja perelni az államot, hogy kártérítést kapjon, mert mindenét elvesztette.

Angliában már 2003-ban volt egy eset, amelyben vírusok miatt mentettek fel vádlottakat, egy másik ügyben egy játékok kalózmásolatát terjesztő portálról derült ki, hogy hosszabb várakozás után egy pornóoldalra irányítja a böngészőt.

Mindegyik gyerekpornográfiás ügyre igaz, hogy a bizonyíték ott volt a számítógépen, és csak azt nehéz bebizonyítani, hogy a képek miként kerültek oda. Nem is mindig sikerül. Ned Solon például fájlcserélő programmal töltött le játékokat és felnőtt pornót, de állítja, hogy pedofil tartalmakat nem töltött le. A gépén lévő öt videó mind a befejezetlen vagy megszakított letöltések közt volt, és semmi sem bizonyítja, hogy azokat megnézte.

A védelem szakértője szerint nem működött jól a vírusirtója, és az ügyvéd kérte a bírót, hogy alaposabban vizsgáltassa ki a számítógépet. A vád szakértője azonban rendben találta a vírusirtót, és a férfi hat évet kapott.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?