Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ma mutatják be a Google operációs rendszerét

2009.11.19. 06:45 Módosítva: 2009-11-19 10:07:10
Végre részletek is kiderülnek a jövőre színre lépő szoftverről.

A múlt hét végén nagy visszhangot váltott ki a TechCrunch híre, mely szóbeszédre alapozva azt állította, hogy egy héten belül elérhetővé válik a Google operációs rendszere, a Chrome OS. Mint azóta kiderült, valóban történik valami, de nem egészen az, amire a lap utalt pénteken.

Kedden a TechCrunch mellett már több szaklap is hírül adta, hogy november 19-én reggel a Google Mountain View-i központjában egy különleges tájékoztatót tartanak, ahol a Chrome OS-ről lesz szó. Ám nem az operációs rendszer hozzáférhetőségének bejelentésére hívják össze az újságírókat (az előzményeket tekintve ez talán még korai is lenne a hivatalosan júliusban ismertetett projekt kapcsán), hanem egy bemutató előadásra.

Természetesen ez így is nagy horderejű esemény, hiszen a résztvevők a teljes rendszer áttekintését megkapják, illetve demókat láthatnak az OS-ről – és ez nem kevés, hiszen bár vadabbnál vadabb feltételezések láttak napvilágot az elmúlt hónapokban, gyakorlatilag senki nem tud semmit a sajátos operációs rendszerről.

Az előadásokat Sundar Pichai, a Google termékmenedzsment-osztályának alelnöke, illetve Matthew Papakipos, a Chrome OS fejlesztési igazgatója tartja. Magát az operációs rendszert (minden valószínűség szerint először tesztváltozatként) a jövő év első felében teszik közzé.