Árpád
-2 °C
4 °C

Az amerikai Nemzetbiztonsági Hivatal is a Windows 7 fejlesztői közt

2009.11.20. 10:50
Az NSA is besegített a Microsoftnak a Windows 7 fejlesztésébe, hogy az a lehető legbiztonságosabb legyen.

A Microsoft az amerikai Nemzetbiztonsági Hivatallal (NSA) együtt dolgozik a Windows 7 biztonsági szolgáltatásainak a megerősítésén, amit maga a hivatal is elismert. Mindez arra utal, hogy az NSA komoly kockázati tényezőnek tartja a nemzetbiztonságra nézve a privát szektor kiszolgáltatottságát, éppen ezért be kell avatkoznia.

Richard Schaeffer, a hivatal egyik vezetője elmondta, hogy a Microsoft és az NSA együttműködése lehetővé teszi a legmagasabb szintű biztonság megteremtését úgy, hogy az még ne menjen a felhasználói élmény rovására. Schaeffer fontosnak tartotta elmondani, hogy már az alapoktól besegítettek, nem a termék megjelenése után próbálták utólag befoltozni a réseket.

A két cég együttműködése egyébként sem új. Az NSA már 2007-ben elismerte, hogy besegített a Windows Vista biztonsági rendszerének kialakításában, hogy az védettebb legyen a számítógépes vírusok, férgek, egyéb támadások ellen, szakértők szerint azonban a hivatal már 2005 óta segíti a Microsoftot: akkor éppen az XP hóna alá nyúltak be.

Az NSA egyébként megosztotta motivációját: mint a hivatal elmondta, a nemzetbiztonságban egyre nagyobb szerepet játszik a magánszektor, számos olyan, sok kiszolgálót érintő rendszer üzemel, ami magánkézben van. Ezen kívül az otthoni számítógépek gyengeségeit kihasználva olyan információk birtokába juthatnak a támadók, amik problémát jelentenek az ország biztonságára nézve, éppen ezért az NSA-nak van szerepe a gépek biztonságosabbá tételében. Ehhez viszont elsősorban az operációs rendszert kell megdolgozni.

A hivatal ugyanakkor komoly erőfeszítéseket tesz annak érdekében is, hogy rávegye az Apple-t, a Sunt, a RedHatet és még számos nagyvállalatot a biztonsági standardok betartására.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?