Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Tőzsdére készül a Twitter?

2009.11.24. 13:25
A Twitter tulajdonosai a vállalkozásuk tőzsdére vitelét sem zárják ki annak érdekében, hogy nyereségessé tegyék a három évvel ezelőtt indult mikroblog-szolgáltatást.

Biz Stone társalapító szerint a Twitterből már most is vannak bevételeik, 2010-ben pedig még több jövedelemre számítanak. "Egyelőre azonban nem tudom, hogy mikor leszünk nyereségesek, de erre még bőven van időnk" - mondta.

A befektetők, beleértve a T. Rowe Price mamutvállalatot, szeptemberben körülbelül 100 millió dollárral járultak hozzá a Twitter finanszírozásához.
Stone eloszlatta a Twitter esetleges eladásáról szóló feltételezéseket, ugyanakkor nem vetette el a tőzsdei bevezetés lehetőségét. A társalapító szerint céljuk egy olyan vállalat felépítése, amely sokáig fennmarad.

"Ha a terveink megvalósítása csak a tőzsdével lehetséges, akkor ennek érdekében biztos, hogy megtesszük a szükséges lépések" - magyarázta Stone, hozzátéve, hogy részvényeik nyilvános kibocsátásának még nincs konkrét időpontja.

A Twitter másik bevételforrása a reklám lehet, amit jövőre terveznek bevezetni. A társalapító nem részletezte, hogy a beágyazott reklámok milyen formában jelennek meg, csupán arra célozgatott, hogy szakítanak az interneten eddig bevált hirdetési formákkal.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?