Teréz
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)

Tőzsdére készül a Twitter?

2009.11.24. 13:25
A Twitter tulajdonosai a vállalkozásuk tőzsdére vitelét sem zárják ki annak érdekében, hogy nyereségessé tegyék a három évvel ezelőtt indult mikroblog-szolgáltatást.

Biz Stone társalapító szerint a Twitterből már most is vannak bevételeik, 2010-ben pedig még több jövedelemre számítanak. "Egyelőre azonban nem tudom, hogy mikor leszünk nyereségesek, de erre még bőven van időnk" - mondta.

A befektetők, beleértve a T. Rowe Price mamutvállalatot, szeptemberben körülbelül 100 millió dollárral járultak hozzá a Twitter finanszírozásához.
Stone eloszlatta a Twitter esetleges eladásáról szóló feltételezéseket, ugyanakkor nem vetette el a tőzsdei bevezetés lehetőségét. A társalapító szerint céljuk egy olyan vállalat felépítése, amely sokáig fennmarad.

"Ha a terveink megvalósítása csak a tőzsdével lehetséges, akkor ennek érdekében biztos, hogy megtesszük a szükséges lépések" - magyarázta Stone, hozzátéve, hogy részvényeik nyilvános kibocsátásának még nincs konkrét időpontja.

A Twitter másik bevételforrása a reklám lehet, amit jövőre terveznek bevezetni. A társalapító nem részletezte, hogy a beágyazott reklámok milyen formában jelennek meg, csupán arra célozgatott, hogy szakítanak az interneten eddig bevált hirdetési formákkal.