Diána
12 °C
27 °C

Táblagéppel előz a Microsoft és a HP

2010.01.06. 16:00
Amíg a világ azzal volt elfoglalva, hogy az Apple vajon készít-e érintéssel vezérelt táblagépet, addig a Microsoft szépen csendben elkészítette a sajátját. Szerdán lesz a nagy leleplezés, a hardvert a HP gyártja.

Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója lesz szerda este a Consumer Electronics Show sztárelőadója, és a pletykák szerint egy táblaszerű számítógépet mutat be. Az érintéssel vezérelhető eszközt a HP gyártja, és valószínűleg nyár elejére kerül a boltokba.

Kiválónak kell lennie a Microsoft táblagépének, mert az Apple is hamarosan bemutatja a sajátját. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy az Apple valami meghökkentő kütyüvel áll elő. Elég kellemetlen lenne, a Microsoft megint néhány lépéssel az Apple nyomaiban járna. Jó példa erre a Windows Mobile, ami kezelhetőségben még nem éri utol az iPhone-t.

A hírek szerint Ballmer egy multimédiás, több ujjal vezérelhető, elektronikus könyvolvasóként is használható eszközzel áll elő. Ezt a feltételezést megerősíti, hogy tavaly szeptemberben megjelent egy videó a titokzatos Courier nevű kütyü prototípusáról.