Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Fertőz a BKV weboldala

2010.01.08. 13:55
Tömegesen kezdett terjedni karácsony után a világhálón egy kártékony programkód. A VirusBuster szerint a fertőzés a BKV webodalát is elérte.

Feltehetőleg orosz hekkerek csempésztek fertőző programkódot a budapesti közlekedési vállalat weboldala, a bkv.hu bizonyos aloldalaira. Szappanos Gábor, a VirusBuster víruslaboratóriumának vezetője elmondta: a kártékony JavaScript-program egy orosz webcímen keres további futtatható kódot. Egyelőre a hackerek nem helyeztek el ott semmilyen letölthető tartalmat, így egyelőre nem tudni, mi a támadás célja.

Amint megjelenik valamilyen kód az orosz szerveren, aktiválódik a terjesztési mechanizmus. Ilyen módszerrel valamilyen botnet-összetevőt vagy adatlopó trójait szoktak kiszórni az áldozatok számítógépeire, írja a VirusBuster pénteki közleménye. A vírusirtó cég azt ajánlja az internetezőknek, hogy csak erős védelem mögül nézzenek be a bkv-hu oldalaira.

A BKV lapján is megtalált kód karácsony után árasztotta el az internetet. A támadás több ezer weboldalt érintett világszerte. Megkerestük a BKV-t, hogy tud-e a problémáról, de egyelőre nem reagáltak. A Buhera blog szerint ugyanakkor a kártékony kódokat időközben eltávolították.