Piroska
3 °C
4 °C

Biztonságosabb lett a Gmail

2010.01.15. 17:00 Módosítva: 2010-01-15 17:01:10
A hackertámadás után a Google úgy döntött, hogy alapértelmezett legyen a titkosított kapcsolat.

A Gmail ellen intézett Kínából érkező támadás után a Google úgy döntött, hogy fokozzák a levelezőszolgáltatás biztonságát, és az eddig opcionálisan választható biztonságos böngészőkapcsolat alapértelmezett lesz, vagyis a Gmail esetében az eddigi http helyett ennek titkosított, SSL-csatornán keresztül üzemeltett változata fog működni, a https.

A biztonságos kapcsolatot biztosító https választására egyébként már 2008 óta lehetőség van, és az alapértelmezetté tétel nem most merül fel először, ugyanis 38 biztonságtechnikai szakértő már tavaly júniusban nyílt levélben fordult Eric Schmidthez, a Google elnök-vezérigazgatójához, hogy ezzel a lépéssel növeljék a felhasználók adatainak védettségét.

Az opcionalitás egyébként a változás után is megmarad, ha valaki bármely okból nem szeretné a https-t használni, a beállítások menüjében kikapcsolhatja. De egyelőre még azok, akik offline is használják a Gmailt, találkozhatnak működési zavarokkal. A Google már dolgozik ennek kiküszöbölésén, de addig is tanácsokat adnak ezeknek a felhasználóknak, melynek lényege, hogy tiltsák le az offline módot.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!