Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Sms-sel gyűjtöttek egymilliárdot Haitinak

2010.01.15. 11:02
A Vöröskereszt az USA-ban elérhető adományvonalán néhány nap alatt 5 millió dollárt, azaz majdnem egymilliárd forintot gyűjtött össze Haiti megsegítésére.

Egyszerű adománygyűjtő megoldást talált ki az amerikai Vöröskereszt: aki a Haiti szót sms-ben elküldi a 90999 telefonszámra, a tranzakció jóváhagyása után tíz dollárral járul hozzá Haiti megsegítéséhez. (A telefonszám csak az USA területén működik.)

A Vöröskereszt félóránként adott hírt a begyűjtött összegről, és a számláló elég gyorsan pörgött. Az első hírekben még csupán nyolcszázezer dollár szerepelt, de hamarosan egymillióra, hárommillióra, majd ötmillióra kellett korrigálni az összeget.

Az adományok gyors összegyűjtésében valószínűleg annak is szerepe volt, hogy a Vöröskereszt Twitterét ötvenezren követik, a Facebookon 117 ezren jelölték be ismerősüknek a szervezetet, az amerikai kormány pedig gyorsan megírta az egyik blogján, hogy miként lehet segíteni a bajba jutottakon.