Judit
2 °C
7 °C

Nőtt a telefonvonalak száma

2010.01.26. 14:04
Tavaly novemberben a vezetékes szélessávú internetelérések száma 18 ezerrel nőtt, vezetékes telefonvonalból ezerrel lett több.

A szélessávú vezetékes internetelérések száma múlt november végén 222 ezerrel haladta meg az egy évvel korábbi szintet. A Nemzeti Hírközlési Hatóság gyorsjelentése szerint az adsl-szolgáltatásra előfizetők száma az októberihez képest minimális mértékben növekedett, 809 ezer volt. Az adsl-előfizetések száma így a hónap végén tizennyolcezerrel haladta meg az egy évvel korábbi értéket.

A kábeltévés cégek továbbra is látványosa bővítik előfizetőik számát. A gyorsjelentésben szereplő kábelszolgáltatók, akik a kábeltévés piac 80-85 százalékát fedik le, 763 ezerről 776 ezerre növelték az ügyfeleik számát. Az NHH becslései szerint a teljes kábeles piacon az internetezők száma elérte a 933 ezret.

Új vonalak

Nemcsak az internetezők, a telefonálók is a kábeles cégeknél kötnek ki. A telefonvonalak száma belül 23 ezerrel csökkent, de kábelhálózaton bekapcsolt vonalak száma 24 ezerrel nőtt. Így összességében 3,082 millióra emelkedett a bekapcsolt vezetékes vonalak száma.

Tavaly novemberben a kezdeményezett hívások időtartama 496 millió perc volt az egy hónappal korábbi 483 millió perc után. Az egy fővonalra jutó kezdeményezett hívások átlagos időtartama 156,8 percről 161,1 percre, a hívások átlagos hossza pedig 3,13 percről 3,25 percre emelkedett.

A közvetítőválasztást novemberben az októberi 463 ezer után 455 ezer fogyasztó vette igénybe és ők közel 34 millió percet telefonáltak ezen a módon.

A számhordozhatóság keretében a szolgáltatók között novemberben közel 11 ezer szám mozgott. Az előfizetők a szolgáltatóváltást megkönnyítő számhordozhatóság keretében 2004 januárja óta összesen 458 ezer számot hordoztak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?