Jenő
-3 °C
6 °C

Szárnyal az Apple

2010.01.26. 11:21
Növekvő haszonról és rekord eladásokról számol be az Apple hétfőn kiadott negyedéves pénzügyi jelentése. Az elemzők jobb eredményt vártak.

A karácsonyi időszakot is magába foglaló, december 26-án véget ért negyedévéről adott ki jelentést az Apple. A vállalat 15,68 milliárd dolláros bevételen 3,38 milliárd dollár profitot szerzett, ami hatalmas ugrás az egy évvel korábbi 11,88 milliárdos bevételhez és 2,26 milliárdos profithoz képest. A haszonkulcs 40,9 százalékra nőtt a korábbi 37,9 százalékról, és a bevétel 58 százaléka a nemzetközi eladásokból származik.

Szinte minden területen növelni tudta az eladásait az Apple, csak az iPodból fogyott kevesebb. Igaz, még így is 21 milliót vettek a népszerű mp3-lejátszóból. A Mac számítógépek piaca 33 százalékkal 3,36 milliósra nőtt, az iPhone-ból kétszer többet adtak el (8,7 milliót), mint egy évvel ezelőtt.

A jó hírek ellenére csökkent az Apple részvényárfolyama. Az elemzők arra számítottak, hogy kelendőbb lesz az iPhone, és a csalódottságukat úgy látszik csöppet sem enyhítette a Mac gépek növekvő népszerűsége.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?