Judit
2 °C
7 °C

Túljutott a nehézségeken a Yahoo

MTI/Index
2010.01.27. 12:35
Az USA-ban második helyezett Yahoo részvényesei meghálálták a cég igyekezetét, az árfolyam 3,8 százalékot erősödött a negyedéves pénzügyi jelentés bemutatása után. A keresőcég 1,26 milliárd dolláros bevétellel felülmúlta az elemzői várakozásokat.

A decemberben véget ért negyedévben 153 millió dollár adózott eredményt ért el a Yahoo, míg az előző év negyedik negyedévét 303 millió dollár veszteséggel zárta. A webes cég teljes árbevétele, amiben benne van a partnereknek továbbpasszol összeg is, négy százalékkal 1,73 milliárd dollárra csökkent.

A negyedéves beszámoló adatai felülmúlták az elemzői várakozásokat. A Yahoo 2009-es egész éves adózott eredménye 598 millió dollár volt, amit 6,46 milliárd dollár bevétellel ért el. 2008-ban rosszabb volt az arány, mert magasabb, 7,21 milliárd dolláros bevétel mellett csupán 419 millió dollár volt a nyereség.

A Yahoo legfontosabb bevételi forrása a hirdetés. A gazdasági krízis idején a vállalati szektor nagymértékben visszafogta hirdetési kiadásait, ami tovább fokozta az egyébként is gondokkal küszködő Yahoo nehézségeit. A Google keresőmotoros üzleti modellje jobban bevált. A Yahoo hosszas huzavona után együttműködésre lépett a Microsofttal, és a jövőben annak Bing keresőmotorját használja, az így keletkező bevételeket pedig megosztják egymás közt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?