Olivér
4 °C
8 °C

Zeneszolgáltatást indít a HP

2010.01.27. 16:55
A MusicStation havidíjas szolgáltatásként startolt el, a felhasználók 6 és fél millió szám között szemezgethetnek.

A világ egyik legnagyobb technológiai vállalata, a Hewlett Packard megtörné az Apple egyeduralmát a digitális zenei piacon. A vállalat hétfőn bejelentette, hogy partnerségre lépett a brit Omnifone-nal, és előfizetéses modellben kínál majd az iTunes Store-hoz hasonló szolgáltatást Európa tíz országában.

A MusicStation névre keresztelt szolgáltatás Ausztriában, Belgiumban, Hollandiában, Franciaországban, Németországban és Olaszországban lesz elérhető havi 10 euróért, az Egyesült Királyságban 9 fontért, Svájcban 15 frankért, Svédországban pedig 99 koronáért.

Az előfizetők a havidíjért cserébe korlátozások nélkül hozzáférhetnek az EMI, a Sony, az Universal és a Warner gondozásában megjelent 6 és fél millió számhoz, amelyből havi tízet másolásvédelemtől mentesen megtarthatnak, a többit online hallgathatják meg vagy tölthetik le, és a számítógép előtelepített HP-s szoftverével játszhatják le.

A HP és az Omnifone közös szolgáltatása az új Pavilion, a Compaq Presario és Envy modelleken (összesen 16 PC-n) debütált, és az első két hétben ingyenesen kipróbálható.

Magyarországon a UPC kínál hasonló előfizetéses rendszerben használható zeneszolgáltatást. A upc music home és a upc music go havi 800 zeneszámhoz ad hozzáférést, a kettő közötti különbség: a upc music go további 50 zeneszám korlátlan másolását, hordozhatóságát és lejátszását teszi lehetővé, mint az a szolgáltató honlapján is olvasható.

A upc music home csomagot 850 Ft-ért, a upc music go csomagot 1250 Ft-ért biztosítja a cég bármely egyéni upc előfizetés mellé új megrendelés esetén; az előbbi listaára 1563 Ft, utóbbi normál díja 2292 Ft havonta. A szolgáltatásra előfizetők a Universal Music kiadóhoz tartozó előadók – többek között az ABBA, az Aerosmith, 50 Cent, Johnny Cash, a Rolling Stones, Sting vagy éppen a Quimby – összesen több mint százezer dalából válogathatnak, esetenként már a piaci megjelenés előtt is. A kínálatban egyes számok több verzióban (rádió, koncert, akusztikus, mix) is hozzáférhetőek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?